Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

Līzingā iegādājas aizvien jaunākus auto © DIENA(2)

Šī gada 1. ceturksnī Latvijas tirgū līzingā iegādāto auto vidējais ražošanas gads bija 2007., kas ir par 2 gadiem jaunāki auto salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn, liecina Swedbank apkopotie auto līzinga tirgus dati.

Visi Cento pārtaps par Iki © DIENA

SIA Palink aprīlī ir uzsākusi 17 Cento veikalu visā Latvijā pārveidi par Iki zīmola veikaliem, būtiski preču sortimentu, saglabājot_ arī Cento _produktu līniju.

Ķīnas vēstnieks apbrīno Latvijas sabiedrisko transportu(3)

"Mēs Ķīnā nopietni attīstām sabiedrisko transportu. Šajā jomā mēs daudz ko varam mācīties no Latvijas. Man ļoti patīk Latvijas sabiedriskais transports," intervijā laikrakstam Diena sacījis Ķīnas vēstnieks Latvijā Hu Ješuņs.

Liepājas autobusa parka maršrutos uz Rīgu pieejams bezmaksas internets

No 11. aprīļa Liepājas autobusa parks (LAP) maršrutā Liepāja – Rīga – Liepāja saviem pasažieriem piedāvā bezmaksas internetu (WiFi). Internets jau ir pieejams vairākos autobusos, un nedēļas laikā ar WiFi pieslēgumu tiks aprīkoti arī pārējie autobusi, raksta liepajasblogs.lv.

Latvijā būvēs 3D attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcu(2)

Nākamnedēļ _Ventspils brīvostas pārvaldē _tiks parakstīti līgumi ar Pohjola Bank plc par finansējuma piesaisti un SIA Skonto Būve par ražošanas ēkas būvniecību, lai jau gada beigās Ventspilī darbu varētu sākt trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīca SIA EuroLCDs.

Rīgas Dzirnavnieks apgrozījums pērn pieaudzis par gandrīz 30%

Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS Rīgas Dzirnavnieks pērn sasniedzis 18 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par aptuveni 30% jeb četriem miljoniem latu vairāk nekā gadu iepriekš. Kā noteicošos faktorus izaugsmei uzņēmums min eksporta attīstīšanu, jaunu produktu ražošanu, kā arī investīcijas ražotnē – graudu pieņemšanas un apstrādes tehnoloģijās.

Atkal ražo Ērenpreisus © DIENA(5)

Tomu Ērenpreisu satieku pavecā trīsstāvu ēkā Čaka ielā, kur katrā no stāviem rosās velomeistari: pirmajā stāvā labo, otrajā - restaurē, bet trešajā - veido jaunus. Toms, kura vecvectēva onkulis ir leģendārais divriteņu ražotājs Gustavs Ērenpreiss, vēl dienu pirms jauno velosipēdu prezentācijas neļauj ielūkoties trešajā stāvā, tomēr pastāsta par jaunajiem velomodeļiem un ceļu līdz tiem.