Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ražošana

Stacionāro fotoradaru ietvari uzstādīti 18 vietās no 160 © DIENA(6)

Turpinot stacionāro fotoradaru uzstādīšanu, uzņēmums Vitronic Baltica un partneri patlaban ir uzstādījis 18 stacionāro fotoradaru ietvarus, norāda uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile.Sestdien, 19. maijā, tika fotoradaru uzstādīšanas būvdarbi veikti septiņās jaunās vietās, piemēram, pie Jūrmalas šosejas, Jelgavā, Jaunolainē un Mārupē.

Divi Latvijas IT uzņēmumi dodas misijā uz Silīcija ieleju © DIENA(5)

Sestdien sākusies inovatīvu risinājumu informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumu tirdzniecības misija uz Silīcija ieleju (ASV), kurā piedalās arī divi uzņēmumi no Latvijas, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Pēc Diena.lv informācijas, Latvijas uzņēmēji uz ASV devušies jau pirms pāris dienām.

Tiešmaksājumu problēmas aktualizēšanai zemnieki pie MK stādīs kāpostus(4)

Pie Ministru Kabineta tradicionālo ziedu apstādījumu vietā šogad tiek stādīti dekoratīvi dārzeņi tā pievēršot uzmanību lauksaimnieku cīņai par vienlīdzīgiem tiešmaksājumiem.Dobe taps, sadarbojoties trim lielākajām lauksaimnieku organizācijām - Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijai (LLKA), Zemnieku saeimai un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomei (LOSP), kā arī atbalstu sniedz Valsts Kanceleja.

Gašpuitis: Turpinām izvest preces tālākai pārstrādei

Šā gada janvārī – martā eksporta apjoms faktiskajās cenās bija 1.5 miljardi latu, kas ir par 13% vairāk, bet importa apjoms veidoja 1.95 miljardus latu, kas ir par 17.7% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina ārējās tirdzniecības statistika.

Sixt auto noma papildina autoparku ar 120 jaunām automašīnām © DIENA

Paplašinot uzņēmējdarbību Baltijā, auto nomas pakalpojumu sniedzējs Sixt auto noma papildina savu Latvijas autoparku ar 120 jaunām automašīnām īstermiņa auto nomas vajadzībām Baltijā."Viena no Sixt prioritātēm arī šogad ir palielināt auto nomas tirgus daļu Baltijā. Kā zināms, Sixt ir vācu izcelsmes kompānija un vēsturiski uzņēmumam ir ļoti laba sadarbība ar tādiem auto ražotājiem kā BMW, Volkswagen un citiem.

Zagorskis: Būvniecība atguvusies

Būvniecības nozares kopējais veikums 2012. gada pirmajos trīs mēnešos sastādījis 123,6 miljonus latu, kas ir par 32 miljoniem latu vairāk nekā atbilstošā periodā gadu iepriekš. Šāds rezultāts vērtējams kā pozitīvi neitrāls, ar pozitīvu nākotnes perspektīvas prognozi.

Sprūdžs: Biznesa inkubatoriem ir jākļūst par ideju, nevis uzņēmumu inkubatoriem(1)

Jāmaina biznesa inkubatoru mērķi - turpmāk uzsvaru liekot uz kopīgiem spēkiem izveidotu praktisku un ikvienam uzņēmīgam cilvēkam pieejamu, atvērtu inkubatoru formātu, kas tiem ātri ļautu kļūt par reālu reģionālās attīstības dzinējspēku, paudis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs Baltijas jūras reģiona programmas 2007.- 2013. gadam projekta Starptautiskais biznesa inkubatora tīkls (IBI Net) noslēguma konferencē.