Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

Vaitaitis: Gribam enerģētisko neatkarību(6)

Ar vairākiem šīs biedrības dibinātājiem esmu pazīstams jau ilgus gadus. Nekad neesmu vēlējies iesaistīties politikā un arī patlaban to nedaru. Esmu uzņēmējs, kurš var dalīties pieredzē, kā uzlabot uzņēmējdarbības vidi un padarīt dzīvi šajā valstī labāku. Mēs vēlamies, lai politiķi nevis ģenerētu papīrus, bet pieņemtu lēmumus ar pašu uzņēmēju līdzdalību.

Pētījums: Inkubatoriem jāpiedāvā vairāk papildus pakalpojumi © DIENA

Biznesa inkubatori dažādās Baltijas jūras valstīs, tai skaitā Latvijā, saskaras ar līdzīgām problēmām to attīstībā – nedrošību par ilgtermiņa finansējumu, vienotu kritēriju inkubēto kompāniju rezultātu mērīšanai, inovatīvu ideju atlasi un ierobežotu pakalpojumu klāstu. Tā secināts starpvalstu biznesa inkubatoru projekta IBI Net ietvaros veiktajā pētījumā.

Jaunie elektrovilcieni Latvijā sāks kursēt 2014. gadā(9)

AS Pasažieru vilciens (PV) parakstījusi līgumu ar jauno elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkuma konkursa uzvarētāju - spāņu kompāniju Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. (CAF), un saskaņā ar konkursa nolikumu līdz 2015. gada beigām pilnībā tiks nomainīti elektrovilcieni un trešdaļa dīzeļvilcienu parka.

Rūpniecības apjomu strauja augšana pierimusi © DIENA

2012.gada februārī, salīdzinot ar iepriekšējā gada februāri, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 7.3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Februārī rūpniecības produkcijas izlaide (faktiskajās cenās) bija 419.9 milj. latu.Februārī, salīdzinot ar 2012.

LVRTC sāk piedāvāt datu centra pakalpojumus

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) sadarbībā ar inteliģento inženierrisnājumu uzņēmumu FIMA pabeidzis darbu pie datu centra izbūves projekta un piedāvā saviem klientiem izmantot datu centra sniegtos pakalpojumus.

Kooperatīvs Straupe pērn piedzīvojis lielāko izaugsmi

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas (LLKA) organizētajā konkursā Gada labākais lauksaimniecības kooperatīvs 2011 šogad no sešām nominācijām divas Gada uzticamākais kooperatīvs un _Gada kooperatīvs izaugsmē _par laureātu viennozīmīgi tika atzīta lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (LPKS) Straupe

BaltCap investē Baltijā lielākajā dārza mēbeļu ražotnē(3)

Baltijā vadošais riska kapitāla uzņēmums BaltCap ir vienojies ar dārza mēbeļu ražošanas uzņēmumu EKJU par investīcijām 1,5 miljonu eiro apmērā. Paredzams, ka investīcijas tiks ieguldītas uzņēmuma ražotnes modernizācijā un apgrozāmajos līdzekļos.