Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rūpniecības apjomi martā auguši par 2%

Martā, salīdzinot ar 2012. gada februāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šā gada martā rūpniecības produkcijas izlaide faktiskajās cenās bija 462.7 milj. latu.

2012.gada martā, salīdzinot ar 2012. gada februāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 2%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 4.3%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 13.5%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 6.2%.

Lielākais produkcijas pieaugums bija citu transportlīdzekļu - kuģu un laivu, dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošanā - ražošana – par 80.1% un metālu ražošanā – par 28.1%.

2012.gada martā, salīdzinot ar iepriekšējā gada martu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 8.5%. Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 28%, apstrādes rūpniecībā – par 15.4%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 10.2%. Lielākais produkcijas pieaugums bija citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – 2.8 reizes, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - 2.4 reizes un metālu ražošanā – par 68.7%.

Šā gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2011. gada 4. ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1.7%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 3.5% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 1%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija samazinājums par 13.4%.

1. ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 8.3%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 14.8%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 21%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija samazinājums par 5.8%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses