Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ražošana

Samazinājies SAF kopējais apgrozījums; Amerikā audzis uz pusi © DIENA

AS SAF Tehnika 2011./2012. finanšu gada otrā ceturkšņa neauditētais neto apgrozījums bija 2.44 miljoni latu, uzrādot samazinājumu par 18% salīdzinājumā ar iepriekšējā finanšu gada otro ceturksni un atspoguļojot globālajā telekomunikāciju tirgū novērojamo attīstības projektu samazinājumu finansējuma trūkuma dēļ, kā arī cenu samazināšanas tendences aizvien pieaugošās konkurences apstākļos.

Iecavniekā sola turpināt ražošanu

Bankrotējušā rapšu un linu eļļas ražotāja SIA Iecavnieks jaunie īpašnieki, SIA Dēseles dzirnavas vadītāji, uzņēmumu uzskata par labu investīciju un solās ražotnes darbu Iecavas novadā turpināt, vēsta portāls _bauskasdzive.lv_.

Pērn par 11% pieaudzis pieprasījums pēc biznesa vadības datorprogrammām © DIENA

Pēdējo gadu laikā ir pieaugusi uzticēšanās biznesa vadības datorprogrammām. Lai gan tās izmanto jau 77 % Latvijas lielo un vidējo uzņēmumu, arvien vēl novērojamas atšķirības starp Rīgu un reģioniem - Rīgā biznesa vadības risinājumus ikdienas darbā izmanto 90% uzņēmumu, kamēr reģionos tikai 68% no visiem uzņēmumiem, stāsta SAP pārstāve Sabīne Puķe.

Aicina pieteikties platjoslas interneta testam © DIENA

Ikviens Latvijas iedzīvotājs var pieteikties platjoslas interneta ātruma pētījumam un pārliecināties par sava interneta pakalpojumu sniedzēja uzticamību. Pētījumu finansē Eiropas Komisija (EK) ar mērķi noskaidrot reāli pieejamo platjoslas interneta ātrumu 30 Eiropas valstīs, tostarp arī Latvijā.