Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

EM un FM šogad prognozē vidējo bezdarba rādītāju 13,4% līmenī

Sagaidāms, ka bezdarba līmenis 2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, varētu samazināties par aptuveni diviem procentpunktiem - līdz 13,4% vidēji gadā, teikts Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par makroekonomisko situāciju valstī, ko plānots izskatīt nākamās nedēļas valdības sēdē.

Sagaidāms, ka situācija darba tirgū turpinās uzlaboties arī 2012.gadā, ko lielā mērā noteiks 2011.gada pozitīvā inerce. Savukārt gada otrajā pusē līdz ar ekonomikas pieauguma tempu pakāpenisku palēnināšanos arī darba tirgus atlabšana kļūs mērenāka.

Kopumā 2012.gadā, salīdzinot ar 2011.gadu, nodarbināto skaits varētu palielināties par 1,5%. Tomēr kopumā nodarbinātības pieaugums būs lēnāks nekā ekonomikas izaugsme, jo izlaide balstīsies arī uz produktivitātes kāpumu.

2012.gadā salīdzinoši straujāka izaugsme sagaidāma būvniecībā un informācijas un komunikāciju pakalpojumu nozarē. Šīs tendences kopumā atspoguļosies arī nozaru darbaspēka pieprasījumā.

Darbaspēka pieprasījuma pieaugums sagaidāms arī transporta un uzglabāšanas nozarē un profesionālo, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu nozarē. Savukārt nodarbināto skaits varētu nedaudz samazināties sabiedrisko pakalpojumu sektorā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses