Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ražošana

Latvijā ieradies Ziemeļeiropas ieguves industrijas milzis © DIENA(3)

Rīgas Brīvostas, Krievu salā KS Terminālā pagājušajā nedēļā pirmo reizi ieradies 205 metrus garš kravas kuģis Yeoman Bank ar 33 000 tonnu granītu šķembu, tā iezīmējot vadošās Ziemeļeiropas inerto būvmateriālu un cementa ražošanas uzņēmums Aggregate Industries UK Ltd, meitas uzņēmuma Yeoman Latvia darbības uzsākšanu Latvijā.

Ronis uzdod PV vadībai tikties ar EK pārstāvjiem © DIENA

Satiksmes ministrs Aivis Ronis uzdevis ministrijas un AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvjiem tikties ar Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem, lai pārrunātu Finanšu ministrijas paustās bažas un publiskajā telpā izskanējušo informāciju par iespējamām jauno vilcienu līgumā attiecināmo izmaksu korekcijām.

Strazds: kokrūpniecības eksports martā bija tuvu pērn uzstādītā rekorda pārsniegšanai © DIENA(5)

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes operatīvie dati, kopējais ārējās tirdzniecības apgrozījums faktiskajās cenās 2012. gada martā bija 1 242,6 miljoni latu – par 9,7% jeb 109,9 miljoniem latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī un par 9,0% jeb 102,5 milj. latu vairāk nekā 2011. gada martā. 2012. gada martā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi eksporta vērtība palielinājās par 11,6% un importa – par 8,2%.

Gada pirmajā ceturksnī IKP audzis par 6,8%(2)

Šā gada pirmajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms pēc sezonāli neizlīdzinātajiem datiem, salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, ir pieauga par 6.8%, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati.