Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

Straujuma: Latvijā arvien par daudz mazo saimniecību(23)

Starp nozarēm gribu izdalīt tikai vienu, un tā ir piena lopkopība, saka zemkopības ministre Laimdota Straujuma, taujāta par Latvijas lauksaimniecības nākotnes perspektīvāko jomu. Viņa ir pārliecināta, ka arī pārējās var attīstīties veiksmīgi, turklāt pastāv dažādi atbalsta instrumenti, piemēram, ciltsdarba maksājumi, tos iespējas saņemt ir visiem lopkopjiem.

Dombrovskis: Ielikts pamats ekonomiskajam izrāvienam ar arābu valstīm © DIENA(21)

Kopā ar Latvijas uzņēmējiem apmeklējot arābu valstis Apvienotos Arābu Emirātus un Kataru, un tiekoties ar šo valstu augstākajām amatpersonām un uzņēmējiem, izdevies ielikt pamatu ekonomisko attiecību uzplaukumam starp Latviju un abām Līča valstīm. Taču, lai tas notiktu, gan uzņēmējiem, gan valsts institūcijām jāpievērš liela uzmanība iegūto kontaktu attīstīšanai, ceturtdien noslēdzoties vizītei uzsver Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Paševicu atbrīvo no Nodarbinātības valsts aģentūras direktores amata(24)

Valdība otrdien līdzšinējo Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktori Baibu Paševicu atbrīvoja no amata, aģentūra BNS uzzināja Ministru kabineta sēdē. NVA pārraugošā Labklājības ministrija (LM) norāda, ka Paševicas disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secināts, ka NVA direktore ir izdarījusi pārkāpumu, 2012.

Sāktas sarunas ar arābu aviokompānijām par kopīgu reisu veidošanu(4)

Parakstīts līgums par izvairīšanos no dubultās nodokļu uzlikšanas, sāktas sarunas par Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) aviokompāniju un airBaltic iespējamiem kopējiem reisiem, arī par iespējamām investīcijām konteinteru termināļa būvniecībā Rīgas ostā - tie ir galvenie pieturpunkti pēc Latvijas delegācijas vizītes AAE, Dienai pastāstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). «Var sagaidīt, ka vizīte dos papildu stimulu ekonomikas attīstībai,» pozitīvas prognozes izteica premjers.

Latvijas griezto ziedu bizness sarūk energoresursu dārdzības dēļ

Ja iepriekšējās desmitgadēs griezto ziedu bizness Latvijā bija ļoti ienesīgs, patlaban izmaksu dēļ tas strauji sarucis, darbību turpinot vien dažām ziedu audzēšanas saimniecībām, intervijā atzina Jēkabpils dārzniecības SIA Sedumi direktors Sarmis Kalniņš un dārzniecības vadītāja Sandra Mediņa-Tolmane.

papildināts (14:34) - Latgales attīstības idejas - zemes nacionalizēšana un metanola rūpnīcas būvniecība(22)

Zemes nacionalizēšana ir viena no ekonomikas attīstības perspektīvām, piektdien Rēzeknē notiekošajā sanāksmē Par Latgales ekonomisko attīstību norādījis Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.Viņš norādījis, ka Rēzeknē daudzas zemes un bijušās rūpnīcas, kas atrodas privāto rokās ir nolaistas un nacionalizējot varētu panākt to attīstīšanu.

Tamanis: Draugiem.lv pieder arī dolomīta raktuves Latgalē(5)

Draugiem.lv kontolpaketes turētājs Agris Tamanis intervijā žurnālam Playboy atklāj, ka nav disciplīnas cilvēks, kas iespējams viņam arī ļāvis izmēģināt daudz - gan apceļota Austrālija, gan realizētas neskaitāmas biznesa idejas, no kurām veiksmigākā joprojām ir draugiem.lv. Pelna ari citas.

Kampars: glābu airBaltic valsts daļu pārņemšanu(5)

"Pusotra gada laikā bija absolūti skaidrs, ka tie cilvēki, kuriem slēpti piederēja airBaltic, bija izdomājuši, kā no valsts pārņemt visas lidsabiedrības akcijas un pēc tam tās pārdot," intervijā Dienas Biznesam atklāj bijušais Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība).