Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Afganistānas nemilitāro kravu pārvadājumu koridoru varētu pārveidot par komerciālu

Pirmdien, 7.maijā, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss ar ASV delegāciju pārrunāja Afganistānas kravu pārvadājumu koridora pārveidošanas iespējas komerciāliem nolūkiem.

Šobrīd caur Latviju notiek kravu pārvadājumi uz Afganistānu tur izvietoto ārvalstu bruņoto spēku atbalstam. Taču pēc ārvalstu bruņoto spēku izvešanas no Afganistānas, esošo kravu pārvadājumu maršrutu (Ziemeļu distribūcijas tīklu (NDN)) plānots pārveidot komerciālā tirdzniecības ceļā.

ASV Valsts sekretāra vietnieces Dienvidāzijas un Centrālāzijas jautājumos Sjūzenas Eliotas vadītā delegācija atzina, ka NDN pārveidošana par pastāvīgu komerciālu transporta koridoru sekmētu ekonomisko attīstību un sadarbību ne tikai starp Latviju, ASV un Afganistānu, bet arī ar citām Centrālāzijas valstīm. Tāpat Centrālāzijas valstis iegūtu jaunus tirdzniecības ceļus un līdz ar to rastos potenciāls šo valstu tālākajai ekonomiskajai attīstībai.

Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas līdzšinējā pozitīvā pieredze kravu pārvadājumu uz Afganistānu nodrošināšanā būs noderīgā arī šī maršruta komercializācijā. A.Matīss uzsvēra arī Latvijas ģeogrāfiski un ekonomiski izdevīgo piedāvājumu, veicot kravu pārvadājumus uz Afganistānu. Tika pausts atbalsts esošās sadarbības attīstīšanai, definējot jaunus uzdevumus turpmākajiem kravu pārvadājumiem.

Lai arī puses atzina, ka NDN pārveidošana komerciālā tirdzniecības ceļā būs izaicinošs process, tomēr to iespējams paveikt, cieši sadarbojoties ar Centrālāzijas valstīm un kopīgi risinot šobrīd identificētos trūkumus.

Otrdien ASV delegācija piedalīsies Ārlietu ministrijas rīkotajā starptautiskajā seminārā par NDN koridora komercializācijas iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses