Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

airBaltic pārveido biznesu © DIENA

Latvijas aviokompānija airBaltic šodien paziņoja par biznesa pārveides plānu, lai atgrieztu kompāniju pie peļņas un ilgtspējīgas turpmākās attīstības Ziemeļu tranzītmezglā Rīgā, kas savieno Baltijas reģionu ar galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs. "Pēdējos gados airBaltic ir sasniegusi nepieredzētu izaugsmi, kas ir padarījusi Rīgu par vienīgo funkcionējošo tranzīta centru Baltijas reģionā.

Vendon ar telemetriju našķu automātos cer iekarot Eiropu © DIENA

Ar telemetrijas ierīcēm, kuras ievieto saldumu tirdzniecības automātos, lai uzraudzītu to darbību, SIA Vendon cer iekarot Eiropas tirgu, šim mērķim daļēji izmantojot 500 000 eiro (350 000 latu) investīciju no riska kapitāla kompānijas BaltCap'', stāsta Vendon vadītājs Mārtiņš Grandāns.

Straujuma sola atvieglojumus mikrouzņēmumu veidotājiem laukos(2)

Patlaban Lauku attīstības programmas pasākumā Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai pieejams 23 miljonus latu liels atbalsts mikrouzņēmumu attīstībai, kā arī tiek plānots vienkāršot iesniegumu pieņemšanu mazajiem projektiem, vakar pēcpusdienā, tiekoties ar rūpniecības un saistīto nozaru nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, sacīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma.