Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

Latvijā ražoto vannu fotosesija © DIENA(6)

Lai pieteiktu sevi jaunos eksporta tirgos, Latvijas vannu ražotājs PAA sadarbībā ar fotogrāfu Gati Rozenfeldu veica fotosesiju ar PAA luksusa segmenta vannām."PAA mērķis bija radīt sajūtu foto, kur priekšplānā būtu katras vannas raksturs, formu elegance un emocionālā pievienotā vērtība. Katrai vannai tika radīta īpaša vide, situācija un kolorīts," PAA vadītājs Pēteris Treicis.Dotajā brīdī PAA eksportē uz 12 pasaules valstīm. Latvijā produkcija pieejama salonos, santehnikas veikalos, kā arī PAA firmas salonā "Vannu Fabrika" Rīgā.

Lietuvieši steidz pirmie atvērt gāzes tirgu(6)

Lietuvas iecere attīstīt savu sašķidrinātās gāzes termināli (SGT) Klaipēdas ostā var nopietni apdraudēt Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējuma saņemšanu visu triju Baltijas valstu iecerei būvēt reģionālo SGT, lai mazinātu atkarību no pašreizējā monopolista - Krievijas Gazprom - gāzes importa.

Maxima: Pārtikas interneta veikalu niša bija brīva © DIENA(4)

Lai gan kopš atklāšanas pagājusi mazāk kā diena, pircēju skaits e-Maxima veikalā esot mērāms vairākos desmitos un pat novērojamas dažas tendences, Diena.lv atklāj Maxima Latvija pārstāvis Ivars Andiņš. Viņš norāda, ka Maxima Latvijā ar interneta lielveikala atvēršanu aizpildījusi tukšu nišu.

Uz leišu nekaunību atbildes nav(5)

Lai piesaistītu Latvijai vairāk kravu, jāatjauno Lietuvas dzelzceļa demontētais sliežu posms Mažeiķi-Reņģe, tomēr šajā jautājumā ilgstoši nav nekādas skaidrības. To _Dienas biznesam _norāda gan eksperti, gan kravu pārvadājumos šajā posmā ieinteresētās puses kā Liepājas SEZ un Latvijas dzelzceļš. Arī Baltkrievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko sacīja, ka Baltkrievija ir gatava būtiski palielināt savu preču tranzītu caur loģistikai visizdevīgākajām Latvijas ostām, tomēr tam nepieciešams atjaunot 2010.

Atsāks ražot Šarloti

AS _Latvijas balzams _pēc trīs gadu pārtraukuma atsāk krējuma liķiera Šarlote ražošanu. Liķieris būs nopērkams gan ar Rīgas Melnā balzama, gan arī ar kafijas garšu, informē uzņēmums. “Krējuma liķiera Šarlote mērķauditorija ir sievietes, turklāt pašreizējās AS _Latvijas balzams _iestrādes liecina, ka drīzumā viņas varēs novērtēt šo izmeklēto dzērienu ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē.

Daugavpilī šogad plāno sākt kravas vagonu ražošanu © DIENA(2)

2012.gadā VAS Latvijas Dzeļzceļš (LDz) meitasuzņēmums LDz ritošā sastāva serviss plāno uz Daugavpils vagonu remonta centra bāzes sākt dzelzceļa kravas vagonu elementu ražošanu un to sertificēšanu, lai turpmāk uzsāktu pašu kravas vagonu būvniecību, informēja LDz pārstāvis Māris Ozols.

Čiža bizness Latvijā - biodegviela, alus

Iespējamo baltkrievu uzņēmēju un viņu uzņēmumu saraksts, kas pietuvināti Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko un pret ko varētu tikt vērstas ES ekonomiskās sankcijas, nav publisks. Taču līdz šim neoficiāli izskanējuši divi uzņēmēji - baltkrievu oligarhs Jurijs Čižs un ar Aleksandra Lukašenko režīmu cieši saistītais miljardieris Vladimirs Peftijevs, kuri, kā vēsta izdevums EUobserver, sākuši nepieredzēta mēroga lobēšanas aktivitātes. Kas viņiem pieder Latvijā?

Atlūgumu iesniegusi airBaltic valdes locekle Odiņa(7)

Atlūgumu iesniegusi nacionālās lidsabiedrības airBaltic valdes locekle, kompānijas Operāciju vadības direktore Laila Odiņa, kuras kandidatūru vēl rudenī izskatīja kompānijas vadītāja amatam, liecina portāla pietiek.com rīcībā esošā informācija.