Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aldara vadītājs: Lielākā problēma ir cenu stratēģija tirgū

Patlaban galvenā alus nozares problēma ir cenu stratēģija tirgū, kas īpaši asi izpaužas nesamērīgajās lielveikalos rīkotajās cenu atlaižu akcijās, intervijā atzina uzņēmuma jaunais izpilddirektors Tomass Kure Jakobsens.

"Lielākā problēma noteikti ir cenu stratēģija tirgū. Lielveikalu cenu akcijas vērtēju ļoti negatīvi - šo akciju cenas patiešām ir nereāli zemas. Lai ieguldītu inovācijās, uzņēmumam jāstrādā ar peļņu. Ja mazumtirgotāji laidīs cenas līdz neticami zemam līmenim, reakcija būs tāda, ka Latvijas tirgus un alus cienītāji saņems pretī mazāk jaunumu un attīstība apstāsies," sacīja Jakobsens.

Viņš norādīja, ka cenu akcijas īpaši nelabvēlīgu iespaidu atstāj uz lielajām alus darītavām.

"Tikmēr labs piemērs ir mazās alus darītavas, kur ir labs produkts par samērā augstu cenu, tātad kāds ir gatavs par to maksāt. Šim piemēram jāseko arī lielajiem uzņēmumiem - koncentrēties uz piedāvājumu alus cienītājiem, nevis spēlēties ar cenu atlaidēm," sacīja uzņēmējs.

Tāpat viņš atzina, ka nozares attīstību kavē valsts institūciju nespēja ieklausīties profesionāļu viedokļos.

"Nepārtraukti no dažādu institūciju puses tiek runāts ar reklāmas aizliegumu piemērošanu, tirdzniecības ierobežojumiem, ārkārtīgi dārgo depozīta sistēmas ieviešanu. Šīs ir lietas, kas nevis veicina, bet gan kavē alus un citu nozaru attīstību. Atbildīgo institūciju vadītājiem, ministriem rūpīgi vajadzētu ieklausīties nozaru pārstāvju un profesionāļu teiktajā. Joprojām patērētāju pirktspēja nav atgriezusies pirmskrīzes līmenī, līdz ar to tirgū valda sīva konkurence un izteikti zemas cenas, kas balansē uz rentabilitātes robežas," atzina Aldara vadītājs.

Aldaris dibināts 1865.gadā un patlaban ir Dānijas alus ražotāja Calsberg grupas uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas - alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, sidru, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.

Jakobsens darbu Aldarī sāka šā gada 23.februārī, nomainot iepriekšējo izpilddirektoru Tomasu Panteli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses