Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ražošana

Arī latvieši varēs nopelnīt AES būvē © DIENA(7)

Trešdaļu no visiem topošās Visaginas atomelektrostacijas (AES) darbiem varētu paveikt Baltijas valstu uzņēmumi, naudas izteiksmē tie būtu aptuveni 1,5 miljardi eiro, tiekoties ar Latvijas uzņēmējiem sacīja Visaginas AES projekta ģenerāldirektors Rimants Vaitkus.

Martā Latvijas ostās sasniegts kravu apgrozības rekords © DIENA

Šā gada 1. ceturksnī kravu apgrozība Latvijas ostās bija 20 miljoni tonnu, kas ir par 22,6% vairāk nekā pirms gada. Šā gada martā tika sasniegts absolūts mēneša kravu apgrozības rekords – 7,2 miljoni tonnu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Eksperti: H&M apdraud mazos ielu veikaliņus © DIENA(53)

(Hennes and Mauritz) H&M veikalu ienākšana Latvijā izraisījusi nebijušu ažiotāžu - jau labu laiku publiskajā telpā figurēja jautājums, kāpēc pasaulslavenais tīkls neienāk Latvijā, un tā aicināšanai pat izveidots savs fanu klubs Facebook, bet pēc paziņojuma par tā ienākšanu Latvijas tirgotāju asociācija (LTA) sarīkojusi diskusiju par to, ko tas nozīmē tirgum, bet Rīgas dome īpaši tikusi iepazīstināta ar H&M attīstības plāniem galvaspilsētā.

Tirdzniecības centros aug vidējā pirkuma summa © DIENA(5)

Galactico tirdzniecības centros Alfa, Mols, Dole,_ Origo un Galerija Centrs_ kopējais apgrozījums šī gada pirmajos trijos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaudzis par 10%, liecina centru apsaimniekotāja Linstow Center Management dati.

Lielākie pārtikas tirgotāji atbalsta PVN samazināšanu © DIENA(1)

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas (LPTA) biedri – lielākie Latvijas mazumtirgotāji – Elvi, Rimi,_ Maxima un IKI _– pauduši atbalstu Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) ierosinājumu samazināt pievienotā vērtības nodokļa (PVN) likmi un apliecina, ka attiecīgi samazinās arī preču cenas veikalos.

Izsludina pieteikšanos uz labākajām prakses vietām studentiem © DIENA(1)

Lai vasarā tiktu pie prakses kādā Latvijas uzņēmumā, pavasarī studentiem aktīvi jāparosās, jo potenciālo praktikantu konkurence ik gadu ir visai liela. Prakses vietu var meklēt ar augstskolas palīdzību, tieši uzrunājot kādu konkrētu darba devēju vai arī piedaloties konkursos, kādi par noteiktu prakses vietu skaitu notiek nu jau regulāri.

Pērn reklāmu skaits pieaudzis par 18% © DIENA

2011. gadā dažādos medijos reģistrētas 3 054 695 reklāmas, attiecīgi reklāmu skaits pieaudzis par 18%, salīdzinot ar gadu iepriekš, secina pētījumu aģentūra TNS, kas apkopojusi datus par reklāmu skaitu un lielākajiem reklāmdevējiem pēc preses reklāmas laukuma kvadrātcentimetros, vides reklāmas laukuma kvadrātmetros un televīzijas un radio reklāmas minūtēm.