Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Spotify pieejams arī Baltijā

Lieliskas ziņas tiem, kas līdz šim digitālā mūzikas straumēšanas servisa Spotify lietošanai izmantoja IP adreses maiņas rīkus, Proxy serverus vai tā pakalpojumus apmaksāja tikai ar PayPal norēķinu iespējām. Sākot ar otrdienu, 16. aprīli, pasaules vadošais un neskaitāmu melomānu iemīļotais digitālais mūzikas straumēšanas serviss Spotify oficiāli pieejams arī Latvijā.

Saviem lietotājiem Baltijas valstīs, Spotify piedāvās visā pasaulē jau ierastos mūzikas patērēšanas veidus:

1. Spotify Free – mūziku iespējams klausīties bez maksas, tikai izmantojot datoru, un lietotājam jāsamierinās ar reklāmām;

2. Spotify Unlimited – tāpat kā izmantojot Spotify Free, arī šajā plānā ir jāsamierinās, ka izvēlēto mūziku varēs klausīties tikai uz datora. Taču maksājot 3,49 EUR (2,44 Ls) mēnesī, vairs nebūs jāsaskaras ar uzmācīgām reklāmām vai ierobežojumiem attiecībā uz mūzikas patērēšanas apjomu;

3. Spotify Premium – maksājot 6,99 EUR (4,89 Ls) mēnesī, lietotājs iegūst ne vien no reklāmām brīvu servisu, kurā uzlabota arī skaņas kvalitāte, bet arī iespēju lejupielādēt izvēlēto mūziku, lai klausītos to bezsaistē, kā arī izmantot Spotify servisu gan savā viedtālrunī, gan planšetdatorā.

"Spotify piedāvā visu, ko vien lietotājs varētu vēlēties no mūzikas servisa: tas ir par brīvu, ātri un vienkārši. Pamēģiniet vienreiz un iemīlēsiet to. Mēs vēlamies piedāvāt īsto mūziku katram brīdim. Atskaņot, atklāt jaunu mūziku un dalīties – Spotify ir izcils mūzikas atskaņotājs," stāsta Spotify direktors Andress Sērs.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, Spotify bezmaksas straumēšanas servisu izmanto jau vairāk kā 24 miljoni aktīvo lietotāju, tā maksas servisus - vairāk kā 6 miljoni visā pasaulē. Kopš Spotify darbības uzsākšanas 2008. gadā autortiesību turētājiem izmaksāti jau vairāk kā 500 miljoni dolāru. Taču Spotify ģenerētie ienākumi par katru dziesmas atskaņošanas reizi nereti izrādījušies visnotaļ nepatīkams pārsteigums māksliniekiem.

Spotify veiksies Latvijā, un vai arī pie mums būs novērojams tik pat drastisks kritums mūzikas pirātismā, kāds tas bijis Zviedrijā un Norvēģijā, redzēsim jau tuvāko gadu laikā.

18. aprīļa KDi lasiet ekskluzīvu interviju ar Spotify direktoru Andresu Sēru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja