Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Noslēdzies Diena.lv konkurss par ielūgumiem uz Avi Avitala un Omera Avitala koncertu Lielajā dzintarā

Nākamnedēļ, 26. oktobrī, plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars uzstāsies harizmātiskais mandolīnas solists un Grammy nominants Avi Avitals, kurš koncertsērijā Pasaule Lielajā dzintarā tandēmā ar vienu no unikālākajiem savas paaudzes džeza mūziķiem, kontrabasa virtuozu Omeru Avitalu atskaņos albumu Avitals satiek Avitalu (Avital Meets Avital), kurā klasiskā mūzika sastaps džezu, tradīcija – modernismu, Austrumi – Rietumus. Portāls Diena.lv līdz ceturtdienas pusnaktij aicināja piedalīties konkursā, kurā starp pareizo atbilžu autoriem izspēlēti trīs ielūgumu komplekti uz koncertu. Esam noskaidrojuši uzvarētājus!

Pie ielūgumu komplektiem - katrā pa diviem ielūgumiem - šoreiz tiek Diena.lv lasītājas Rasa L., Gunta S. un Kristine R. Apsveicam uzvarētājas - ar jums izdevniecības Dienas mediji pārstāvji sazināsies privāti!


Ņujorkas laikraksts The New York Times Avi Avitalu raksturojis kā kaislīgu un "satriecoši harizmātisku" mūziķi, kura uzstāšanās ar aplausiem uzņemtas pasaules vadošajās koncertzālēs. Tieši viņam sakomponēti vairāk nekā 100 mūsdienu skaņdarbi, kas mandolīnai ļāvuši piedzīvot savu renesansi. Avitalam ir bijusi plaša sadarbība ar dažādu žanru augsta ranga mūziķiem, kuru starpā atrodams arī akordeonistes Ksenijas Sidorovas vārds. Virtuozajam mandolīnistam ir noslēgts ekskluzīvs līgums ar pasaulē slavenāko ierakstu kompāniju klasiskajā mūzikā Deutsche Gramophone, kuras paspārnē tiek izdoti visi viņa mūzikas ieraksti.

Koncertā Avi Avitala mandolīnas skaņas dzirdēsim tandēmā ar Omera Avitala (Omer Avital) džezu. Kamēr izcilais mandolīnists Avi Avitals pārstāv klasisko tradīciju, tai skaitā baroka mūziku, kontrabasa un austrumu lautas (ūda) virtuozs – Omers Avitals ir pasaulē novērtēts džeza mūziķis un komponists. Laikrakstu The New York TimesJAZZIZLA Times un DownBeat kritiķi viņu raksturo kā "neparastu", "ļoti inovatīvu", "pionieri džeza apvienošanā ar neskaitāmajiem pasaules mūzikas elementiem" un "vienu no aizraujošākajiem mūziķiem džeza ainavā pēdējos 20 gados". Kopš 1992. gada viņš dzīvo Ņujorkā un ir līdzatbildīgs par savas dzimtās valsts Izraēlas ievietošanu džeza kartē – viņu pat mēdz dēvēt par izraēliešu Čārlzu Mingusu (Charles Mingus).

Lai gan abi Avitali nav radinieki un nāk no dažādām muzikālajām pasaulēm, viņus vieno gan uzvārds, gan marokāņu izcelsme un bērnība Izraēlā. 2017. gadā viņi izdeva kopīgu mūzikas albumu Avitals satiek Avitalu (Avital Meets Avital), kurā iekļautie stilistiski daudzveidīgie skaņdarbi veido arī Liepājas koncerta programmu. Savā oriģinālmūzikas izsmalcinātajā dialogā virtuozi apvieno dažādo kultūru mantojumu, smeļoties iedvesmu Marokas folklorā un klasiskajā tradīcijā, Izraēlas harmonijā un Vidusjūras ritmos. Viņu daiļradē klasiskā mūzika sastop džezu, tradīcija – modernismu, un Austrumi – Rietumus. "Jaunais albums man bija liels izaicinājums, un tas noteikti ir personiskākais albums, ko jebkad esmu radījis," saka Avi Avitals.

Kad uz Liepājas koncertzāles skatuves Avitals satiks Avitalu, tā būs gan dažādu mūzikas žanru, gan gadu desmitu sastapšanās. Klausītājiem koncertā būs iespēja piedzīvot plašu muzikālu spektru – starp improvizāciju mirkļiem, kā arī savstarpēji rotaļīgiem, jestriem un uz deju rosinošiem skaņdarbiem koncertā varēs baudīt arī tumšākas un melanholiskākas noskaņas. Īpaši juteklisku mandolīnas spēli un intīmu melodisku vēstījumu būs iespēja piedzīvot kādā no balādēm, piemēram, Vientuļā meitene (Lonely Girl) vai Balāde Elijai (Ballad for Eli). Abu mūziķu mijiedarbību papildinās džeza pianists Jonatans Avišajs (Yonathan Avishai) un perkusionists Itamars Doari (Itamar Doari), padarot savstarpējo sarunu vēl daudzpusīgāku un dzīvīgāku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja