Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ražošana

Pagarināts konkursa Biznesa uzrāviens pieteikumu termiņš © DIENA

Sakarā ar lielo uzņēmumu interesi un šobrīd saspringto darba vai atvaļinājumu grafiku, pieteikšanās termiņš uzņēmējdarbības atbalsta programmā Biznesa uzrāviens tiek pagarināts līdz 29. jūnijam, ziņo tā organizatori Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs.

Dienas diskusija: AES ir biznesa projekts vai politika?

Diskusija Dienas redakcijā par Latvijas dalību Visaginas AES būvē. Diskusijā piedalījās Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Latvenergo vadītājs Āris Žīgurs, Austspriegumu tīklu vadītājs Varis Broks, Saeimas deputāts Ivars Zariņš (Saskaņas centrs) un Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silinieks. Diskusiju vadīja Dienas komentētājs Andrejs Panteļejevs.__Andrejs Panteļējevs. Tad kā tur ir - vai mūsu līdzdalība Visaginas AES ir vairāk politisks vai ekonomisks jautājums?

47 % iedzīvotāju neatbalsta Rīgas ūdens fasētā dzeramā ūdens ražošanu(4)

47% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka SIA Rīgas ūdens nebūtu jāražo fasētais dzeramais ūdens, liecina pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT raidījumu _900 sekundes _jūnijā veiktā pētījuma rezultāti.22% aptaujāto uzskata, ka SIA Rīgas ūdens noteikti nav jāražo fasēts dzeramai ūdens; 25% - norādījuši, ka "drīzāk nav jāražo'.

22 Latvijas pārtikas uzņēmumi apvienojas klasterī © DIENA(8)

22 pazīstami pārtikas un atbalstošo nozaru uzņēmumi apvienojušies Latvijas pārtikas nozares uzņēmumu sadarbības veicināšanas un produkcijas eksportspējas paaugstināšanas klasterī, lai spētu atbalstīt viens otru iekšējā un ārējā tirgū, kā arī ar mazāko resursu un investīciju apjomu sasniegt vairāk rezultātu, tai skaitā arī ieviest jaunas inovatīvas tehnoloģijas, skaidro jaunizveidotā klastera projekta koordinatore Evita Vilšķērste.

Maxima lielveiklos nopērkamas Latvijas zemenes © DIENA(1)

Paplašinoties Latvijā audzētu dārzeņu, ogu un augļu sortimentam, no ceturtdienas, 14.jūnija visos Maxima XXX un Maxima XX lielveikalos ikvienam pircējam ir iespēja novērtēt pirmo Latvijas zemeņu ražu, kas izaudzēta Bauskas pusē, ziņo veikalu tīkla pārstāvji.

airBaltic jāizšķiras starp Airbus un Boeing © DIENA(5)

Valstij piederošajai aviokompānijai airBaltic drīzumā jāizšķiras, kurš no diviem lidmašīnu flotes atjaunošanas piedāvājumiem - Airbus vai Boeing - būtu piemērotāks un izdevīgāks Latvijai. Abi lidmašīnu ražotāji ir iesnieguši piedāvājumus airBaltic, tie tiekot pārrunāti un papildināti, piedāvājumu derīguma termiņš beidzas nākamnedēļ. «Būs vai nu jāpieņem lēmums, vai jāpagarina piedāvājumu termiņi,» Dienai sacīja Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss.