Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

EK sola izvērtēt jebkuru Latvijas puses priekšlikumu par vilcienu iepirkumu

Eiropas Komisija (EK) nekomentē AS Pasažieru vilciens (PV) valdes nomaiņu, jo valsts uzņēmumu valžu sastāvs esot vienīgi to kapitāldaļu īpašnieku lieta.

EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļas vadītāja Sanita Jemberga norāda, ka EK viedoklis par vilcienu iepirkumu Latvijas iestādēm jau ir darīts zināms un EK ir gatava izvērtēt jebkuru Latvijas puses priekšlikumu.

Jau ziņots, ka EK iepriekš brīdinājusi Latviju, ka, turpinot īstenot PV un Spānijas uzņēmuma Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A. (CAF) parakstīto jauno pasažieru vilcienu piegādes līgumu, Latvijai var pašai nākties maksāt 100 miljonus latu, kuri iepirkumā paredzēti kā Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Vienlaikus 18. maijā atlūgumu iesniedzis PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds, kura vietā iecelts līdzšinējais VAS Latvijas Gaisa satiksme valdes loceklis Artis Birkmanis, bet 21.maijā pilnībā tika nomainīta PV valde, ieceļot tajā Anriju Brencānu, Silviju Dreimani un Aigaru Štokenbergu.

PV pārstāvjiem piektdien, 25.maijā, ir jātiekas ar EK pārstāvjiem un jānoskaidro viedoklis par iepriekšējās PV valdes noslēgto līgumu ritošā sastāva modernizācijai. Atkarībā no EK komentāriem PV valdei vai nu jāvirza esošais projekts, vai arī jāpiedāvā alternatīvi risinājumi Satiksmes ministrijai un valdībai.

Jauno vilcienu iepirkuma kopējās izmaksas tiek plānotas 144 miljoni latu, no kuriem ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums būs 100 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredz šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība ir 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses