Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

CAF: Esam uzsākuši darbu pie vilcienu piegādes

Pagājušajā nedēļā Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) pārstāvji tikās ar Satiksmes ministru Aivi Roni, ministrijas un AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvjiem, lai sniegtu informāciju par sekmīgi uzsāktajiem darbiem līguma izpildē, lai piegādātu vilcienus saskaņā ar piegādes grafiku un jau 2014. gada vidū Rīgā būtu pieejami pirmie jaunie vilcieni, informē Spānijas uzņēmuma pārstāvji.

Tikšanās notika pēc CAF iniciatīvas, nosūtot vēstuli finanšu un satiksmes ministriem. CAF pieprasīja tikšanos, lai saņemtu skaidrojumu par pēdējo nedēļu laikā medijos izplatīto informāciju attiecībā uz līgumu.

"Kopš PV atzina CAF par konkursa uzvarētāju, ir bijuši dažādi mēģinājumi mainīt iepirkuma procedūras rezultātus, lai atceltu lēmumu par tiesībām noslēgt līgumu, mēģinājumi pārtraukt iepirkuma procedūru un sākt jaunu iepirkumu, kā arī aizkavēt līguma noslēgšanu, lai nebūtu iespējams izpildīt piegādes grafiku, kā arī vispār nepieļaut līguma noslēgšanu.

Kā zināms, gan Iepirkumu uzraudzības birojs, gan tiesa noraidīja līdz šim izskatītos pieteikumus kā nepamatotus. Līdz ar tiesas saņemto atļauju slēgt līgumu un līguma noslēgšanu, iepirkuma procedūra ir pabeigta, un ir uzsākts sekmīgs darbs pie līguma izpildes," norāda uzņēmums.

Uzņēmums uzskata, ka, iesniedzis 100% tehniskajām prasībām atbilstošu piedāvājumu, kas nepārsniedz iepirkumam paredzēto summu, turklāt noslēgtais līgums atspoguļo veiksmīgu pušu sarunu rezultātu.

Atbildīgās amatpersonas jau iepriekš skaidri noteica un apstiprināja iepirkumam paredzēto summu, tādejādi šobrīd ir nekorekti vērtēt CAF vilcienus kā dārgus, jo CAF piedāvājums jauno vilcienu piegādē ļauj ietaupīt jau 3,6 miljonus eiro no iepirkumam paredzētās summas, stāsta uzņēmuma pārstāvji.

CAF apliecina savu apņemšanos turpināt un attīstīt sadarbību ar Latvijas vilcienu ražotni, jauno vilcienu ražošanas procesā kā apakšuzņēmēju iesaistot AS Rīgas Vagonbūves rūpnīcu (RVR) un nodrošinot, ka jaunie vilcieni lielākoties tiks ražoti Latvijā. CAF nodrošinās tiešas investīcijas Latvijā, iespēju valstī atjaunot vilcienu ražošanas nozari, jaunas darba vietas, tehnoloģiju nodošanu un attiecīgu licences izsniegšanu, kas ļaus RVR ražot jaunus vilcienus PV vajadzībām un turpināt uzņēmējdarbību citu līgumu izpildē. CAF nodrošinās RVR iespēju ražot un pārdot savus vilcienus NVS valstīs, tādejādi nodrošinot vilcienu ražošanas industrijai augstvērtīgas tehnoloģiskās iespējas.

Jau ziņots, ka AS Pašažieru Vilciens noslēgtajā līgumā ar CAF Finanšu un Satiksmes ministrijas norādījušas uz būtiskām neprecizitātēm un iepriekš dotu norādījumu neizpildīšanu.

Patlaban valdi pametuši visi līdzšinējie tās locekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses