Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pirmajā dienā atbalstam nelauksaimnieciskas uzņēmējdarbības veikšanai pieteikti 24 projekti

Vienas dienas laikā, kopš Lauku atbalsta dienests (LAD) sācis pieņemt projektu pieteikumus Lauku attīstības programmas pasākumā Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai, ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu, iesniegti jau 24 projekti, informē LAD pārstāve Vineta Jansone.

"Aktivitāte vērtējama kā ļoti augsta, un izskatās, ka arī turpmākajās dienās varētu būt tikpat liela interese. Ažiotāžas nav, arī rindu nav, un iesniegtie projekti saņemti vienmērīgi no visiem reģioniem. Projektu iesniegumus pieņemsim līdz 26.jūnijam ieskaitot," sacīja Jansone.

Kā jau ziņots, programmu Atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai, ietverot ar lauksaimniecību nesaistītu darbību dažādošanu iepriekš bija plānots atvērt jau 27.aprīlī, tomēr 26.aprīlī ZM negaidot pieņēma lēmumu mainīt nosacījumus programmā, lai atbalstu varētu saņemt projekti mazāk attīstītos novados. Šis lēmums izsauca asas domstarpības zemnieku vidū. Savukārt atsevišķi zemnieki bija gatavi pieprasīt ministres demisiju, jo uzskatīja, ka Zemgales un Lielrīgas zemnieki tiks diskriminēti, kamēr Latgales puses zemnieki automātiski saņems lielāku atbalstu.

Tikmēr zemkopības ministre Laimdota Straujuma aicinājusi lauksaimniekus, kuri gatavo projektus iesniegšanai programmā, pārliecināties, vai sagatavotais projekts atbilst atbalsta mērķim veicināt nelauksaimniecisko darbību un nodarbinātību lauku teritorijā.

Pasākuma īstenošanas vieta ir visa Latvijas teritorija, izņemot pilsētas, kurās ir vairāk nekā 5000 iedzīvotāju.

Pasākumā tiks atbalstīta gan būvniecība, gan iekārtu iegāde. Atbalstāmo nozaru loks ir plašs - metālapstrāde, mēbeļu ražošana, apģērbu ražošana, ādas, koka un plastmasas izstrādājumu ražošana, dažādu pakalpojumu sniegšana.

Tikko nodibinātiem uzņēmumiem pieejamā maksimālā projekta summa ir 70 000 latu, bet jau strādājošiem uzņēmumiem, kas vēlas attīstīties, - 140 000 latu.

Kā norādīja Jansone, patlaban līdztekus šai programmai LAD administrē vēl vairākus atbalsta projektus.

Līdz 26.jūnijam notiek projektu iesniegumu pieņemšana arī pasākumā Atbalsts daļēji naturālo saimniecību pārstrukturēšanai ar kopējo publisko finansējums 2 081 224 latu.

Tāpat līdz 26.jūnijam notiek projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā Lauku saimniecību modernizācija ar finansējumu 8 085 304 latu apmērā.

Līdz 26.jūnijam notiek arī projektu iesniegumu pieņemšana pasākumā Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana ar finansējumu 7 061 111 latu.

Visu projektu iesniegumi jāiesniedz LAD centrālā aparāta Klientu apkalpošanas daļā vai reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses