Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Ella aicina klubā

Iznāk Ellas jaunais albums Welcome To The Club


Sākotnēji Ella (21) deju mūziku neesot klausījusies — viņa atzīst, spēlējoties ar kokteiļsalmiņu, ērti iekārtojusies klubkrēslā populārajā atpūtas vietā Coyote Fly, kur 10.maijā prezentēs viņas albumu. Taču viņas labs draugs Dāvis Kolbergs, ar kuru kopā Ella savulaik startējusi realitātes šovā Talantu fabrika, iemācījis saprast šo visnotaļ savdabīgo mūzikas stilu, liekot jaunajai dziedātājai ieklausīties ritmā, bītā… Tagad Ella, kuras īsto vārdu Elīna Fūrmane reti kurais vairs atceras, vērtējumam nodod savu jaunāko veikumu — deju mūzikas albumu Welcome To The Club, kura singli Shine Like A Superstar un DJ Take Me jau kādu laiku rotē radiostaciju viļņos.

Nevajag par sunīšiem


Par jaunā albuma kvalitātēm Ella ir pārliecināta — labi izteikušies ne tikai vietējie mūzikas zinātāji, bet arī ārzemju producenti! Taču viņa atzīst, ka lielākais darbs ir paveikts komandā — "ja nebūtu Guntara Rača, Jāņa Kalves, Lotāra Lodziņa, Elitas Mīlgrāves, es neko pati nebūtu paveikusi", nosaka Ella. "Gadās, ka man jautā — vēstis, ka dziedi dziesmas, kuru autori rakstījuši Kailijai Minogai un Dženiferai Lopesai, taču ir uzpūsts reklāmas triks?" Ella stāsta un apgalvo, ka nekādu triku neesot. Viņas albumā Welcome To The Club skanošās desmit dziesmas izvēlētas no vairāk nekā trīssimt kompozīcijām, un to autoru vidū bijuši vairāki Eiropā un arī ASV pazīstami komponisti. To starpā arī Maikls Džejs, kurš rakstījis dziesmas Selīnai Dionai, Eminemam. "Viņam ir milzīga studija, un tur pie sienām izkārtas lielas fotogrāfijas — Maikls Džejs ar Minogu, Dionu… un vienā stūrītī arī Ellas singls Welcome To The Club!" acīm mirdzot, stāsta Ella. "Es viņam saku — Maikl, tu noteikti šodien to piekāri, zinādams, ka atbraukšu, bet viņš atbild — nē!"

Ella ir pārliecināta — ja piedzimtu aiz okeāna, tāpat būtu dziedātāja, un nenoliedz, ka sapņo nākamo albumu izdot Amerikā. Varbūt pat kopā ar Maiklu Džeju… vien pagaidām viss atduras finansēs, un dziedātāja aktīvi meklē sponsorus un investorus. "Lai arī šķiet nereāli nonākt lielajā mūzikas biznesa apritē, tomēr viss ir iespējams, ja ir kontakti," nosaka dziedātāja.

"Esmu hārdvorkers," apgalvo Ella, atzīstoties, ka strādājot nepārtraukti. Pati manot rezultātus — salīdzinot ar iepriekšējo albumu Nosargāt sapni, viņa esot augusi, nerunājot par laiku pirms septiņiem gadiem, kad pirmo reizi uzkāpusi uz skatuves konkursā Fizz Superstar. Taču galvenais, ko dziedātāja gaida no medijiem un klausītājiem — lai pievērš uzmanību dziesmām, nevis viņas jaunajām drēbēm, sunīšiem un draugiem. "Račam skaipa profilā ir labs teksts — love music not artists (mīliet mūziku, ne māksliniekus — angl.), un es tam varu tikai piekrist," atzīst Ella.

Grib būt dīva


Lai arī tuvākajā laikā paredzētas vairākas uzstāšanās, Ellas lielākie spēki tiek veltīti koncertšovam Dīvu nakts, kas 29.maija vakarā notiks Dzintaru koncertzālē. Ella ne vien kāps uz skatuves, bet ir arī viena no pasākuma organizatorēm un idejas autorēm. "Pēc Mārtiņa Freimaņa un Laura Reinika koncertiem domāju — kādēļ gan puiši var savākt lielās zāles, bet meitenes ne?" Ella stāsta, kā radusies doma par koncertu. Līdzīgi plāni bijuši arī Mikrofona ierakstu valdes priekšsēdētājai Elitai Mīlgrāvei, un tā nu astoņas latviešu mūzikas "dīvas" tiksies uz vienas skatuves. "Piedāvājām piedalīties plejādei dziedātāju," atceras Ella — konkrētās mākslinieces izvēlētas, lai būtu pēc iespējas dažādākas. "Amber dziedās džezu, Rajecka patīk visu vecumu klausītājiem, Evija Martinsone — operas cienītājiem, Veronika Plotņikova — krievvalodīgajiem…" Ella turpina uzskaitīt katras dziedātājas kvalitātes. "Dīva ir oriģināla sieviete, kas nevienam nelīdzinās un atļaujas būt pati," dziedātāja skaidro, kā pati saprot šo apzīmējumu. "Dīva var būt jebkura, kaut vai mājsaimniece būt dīva savam vīram…" Taču, vai Ella pati jūtas kā dīva? "Nezinu, vai tāda esmu, bet gribētu būt," atzīst dziedātāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja