Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ražošana

Jēkabpils par savu reklāmas tēlu izvēlas lūsi(9)

Jēkabpilieši dažādu nozaru pārstāvju un pašvaldības pārstāvju tikšanās laikā atbalstījuši ieceri Jēkabpils atpazīstamību turpmāk veicināt, izmantojot lūša tēlu, kas jau šobrīd rotā pilsētas ģerboni.

Aizkrauklē atjauno uzņēmēju dienu tradīciju

Aizkraukles novadā notikušajām uzņēmēju dienām bijusi liela atsaucība, IGA centra tirdzniecības zālē bija sabraukuši vairāk nekā simts lielāki un mazāki uzņēmēji ne tikai no paša Aizkraukles un apkārtējie novadiem, bet arī no tālās Latgales, kā arī lielākie uzņēmumi no Aizkraukles sadraudzības pilsētas Biržiem Lietuvā.

Gašpuitis: Ražotāju cenu kāpums šogad varētu sasniegt 4%

Komentējot to, ka 2011. gadā vidējais ražotāju cenu līmenis ir audzis par 7.7% - straujāk cenas pieauga vietējā tirgū realizētajai produkcijai (+8.7%), bet eksportētajai produkcijai par 6.2% SEB ekonomists Dainis Gašpuitis secina, ka ražotāju cenu pieaugums ļoti mēreni, bet turpina mazināties.

Vietējā tirgū cenas auga ātrāk kā eksporta produkcijai

2011.gadā salīdzinājumā ar 2010.gada vidējo līmeni ražotāju cenas palielinājās par 7,7% - vietējā tirgū realizētās produkcijas cenas pieauga par 8,7%, bet eksportētajai produkcijai – par 6,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

LMT un airBaltic "cīnās" par populārākā darba devēja statusu Latvijā © DIENA

Otrdien, 17. janvārī, CV-Online paziņoja, ka Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic ir atzīta par populārāko darba devēju Latvijā 2011. gadā darba meklētāju vidū, savukārt dienu vēlāk ar līdzīgu paziņojumu, tikai par populārāko uzņēmumu titulējot Latvijas Mobilo Telefonu (LMT), klajā nācis personāla atlases uzņēmums Workingday Latvia.

Latvijas Maiznieks pērn izcepis 31,5 miljonus maizes klaipu © DIENA

Viena no Latvijas lielākajām maizes ceptuvēm AS Latvijas Maiznieks pagājušā gada laikā saražojusi aptuveni 31,5 miljonus maizes klaipus jeb vairāk nekā 15 000 tonnas maizes."Pēdējā gada laikā esam veikuši uzlabojumus ražošanas procesos, lai palielinātu saražotos apjomus un nodrošinātu pieaugušo tirgus pieprasījumu, kā arī esam paplašinājuši produktu sortimentu, uzsākot četru jaunu maizes veidu ražošanu. Līdz ar to šobrīd jau spējam katru diennakti saražot vidēji 45 tonnas maizi,” stāsta Latvijas Maiznieka pārstāvis Juris Užulis.