Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Estonian Air pēc desmit gadu pauzes atkal lido uz Rīgu

Pēc vairāk nekā 10 gadus ilga pārtraukuma savus lidojumus no Rīgas ir atsākusi igauņu nacionālā aviokompānija Estonian Air, vēsta laikraksts Dienas bizness.

Pagaidām tiek piedāvāti trīs lidojumi dienā no Rīgas uz Tallinu un atpakaļ.

«Tā kā Estonian Air fokusējas uz darījumu braucienos lidojošiem pasažieriem, tad piedāvājam rīta, pusdienlaika un vakara reisus caur Tallinu ar tālākiem savienojumiem uz lielākajām Eiropas un Skandināvijas pilsētām.

Nākotnē varētu tikt piedāvāts arī ceturtais reiss, kas ļautu veikt pārlidojumus arī pa nakti,» tā jauno Estonian Air stratēģiju no Rīgas lidostas prezentēja Estonian Air prezidents Tero Taskila. Biļetes cena lidojumam no Rīgas uz Tallinu, ieskaitot visus nodokļus, maksu par bagāžu un uzkodas lidojuma laikā, ir sākot no 35,07 latiem.

«Mēs neesam lielākā Baltijas aviokompānija, bet spēcīgākā gan. Mums ir ļoti stabila finansiālā situācija un skaidra stratēģija,» uzsvēra T. Taskila, kurš līdz 2011. gada vasarai bija airBaltic komercdirektors. Viņš apgalvo, ka kopš 2005. gada ar zaudējumiem strādājošā igauņu aviokompānija 2013. gadā kļūs pelnoša - tas ir gadu ātrāk, nekā uz peļņu cer airBaltic. Tiesa, uzsākot darbu Estonian Air, T. Taskila par peļņu runāja jau 2012. gadā. Estonian Air pašlaik ir izmēros krietni mazāka aviokompānija nekā airBaltic - pērn pārvadāti 700 tūkst. pasažieru, kamēr airBaltic tie bija 3,3 milj.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses