Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ražošana

airBaltic pērn pārvadājusi vairāk nekā 3,3 miljonus pasažieru © DIENA

Nacionālā aviokompānija airBaltic ziņo, ka tā pērn pārvadājusi 3 351 294 pasažieru jeb par 5% kā gadu iepriekš, turklāt vietu piepildījums tās reisos audzis par 6%.Aviosabiedrība 2011.gada decembrī ir pārvadājusi 197 459 pasažierus (no Rīgas, Viļņas un Tallinas), kas ir par 5% mazāk nekā tajā pašā periodā 2010.

Reģistrētā bezdarba līmenis janvārī pieaudzis par 0,1%

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2012. gada 15. janvārī bija 11,6% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) operatīvie dati. Tas nozīmē, ka valstī bezdarba līmenis salīdzinājumā ar 2011. gada 31. decembri palielinājies par 0,1 procenta punktu.

Primekss betons iekļūst ASV inovāciju konkursa finālā © DIENA

Latvijas uzņēmuma SIA Primekss sīkstais un neplaisājošais Prime Composite betons ir iekļuvis starp fināla kandidātiem uz starptautisko betona celtniecības inovāciju balvu Most Innovative Product 2012, kuru rīko pasaules lielākā betona tehnoloģiju izstāde World of Concrete Las Vegasā, ASV."Prime Composite ir ļoti lieli panākumi Skandināvijā - Zviedrijā un Norvēģijā pagājušajā gadā 60-70% noliktavu, rūpnīcu un lielveikalu tika būvēti ar šo videi draudzīgo tehnoloģiju, tāpat Prime Composite ir populārākā grīdu izbūves tehnoloģija arī Somijā, Igaunijā un Lietuvā," stāsta Primekss valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs.

Bērziņš piekrīt ES komisāram Kallasam par Rail Baltica nozīmību © DIENA

Piektdien Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas Savienības Transporta lietu komisāru Sīmu Kallasu, un tikšanās laikā tika pārrunāti nozīmīgākie reģionālie transporta infrastruktūras projekti, kā arī Eiropas Savienības daudzgadu finanšu ietvara 2014. - 2020. gadam perspektīvas, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Tele2 2011. gadā uzstādījis 200 bāzes stacijas © DIENA

Tele2 2011. gadā kopumā uzstādījis 200 jaunas bāzes stacijas, galvenokārt, lai uzlabotu ātrgaitas mobilā interneta pārklājumu un kapacitāti, kā arī balss sakarus. Šobrīd Tele2 mobilā interneta pakalpojumi pieejami jau 70% iedzīvotāju.

Šogad kaņepju sēklas pērk dubultā apjomā © DIENA(2)

2012. gada 9. janvārī Latvijas Industriālo kaņepju asociācijā (LIKA) sākās kaņepju sēklas materiāla pieteikšana šā gada pavasara sējai un nedēļas laikā Latvijas zemnieki ir pasūtījuši 6000 kg industriālo kaņepju sēklu, stāsta Latvijas Industriālo kaņepju asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis.

No šā gada profesionālajiem pabalstu saņēmējiem dzīve grūtāka(16)

Tie ir cilvēki, kuri uzskata: man pienākas palīdzība, un labāk gadiem saņem pabalstus nekā meklē darbu. Daži pat vēlas bērnus ievietot internātskolā, lai pašiem nebūtu jāaudzina, citi, pavalkājuši bezmaksas humpalas, tās nemazgā un gaida klāt pievedam jaunas. Vai pabalstu saņēmēju vidū cilvēku, kuri nevēlas izrauties no pabalstu «gūsta», varētu būt daudz, Labklājības ministrija (LM) šaubās. No šā gada «profesionālajiem» pabalstu saņēmējiem dzīve padarīta grūtāka. LM arī sola risinājumus, lai strādāt kļūtu izdevīgāk.

Uzņēmējs: Bezdarba problēma meklējama saiknē starp uzņēmēju, NVA un bezdarbniekiem(6)

Problēma ir saiknē, kas ir starp uzņēmēju, Nodabinātības valsts aģentūru (NVA) un bezdarbnieku, uzskata uzņēmējs, SIA Kronis direktors Aivars Svarenieks, taujāts par to, kādus pasākumus vajadzētu veikt valstij, lai motivētu uzņēmējus pieņemt darbā bezdarbniekus. Portāls Diena.lv jau ziņojis, ka Labklājības ministrija (LM) iecerējusi izstrādāt jaunu nodarbinātības politiku, kurā fokuss būtu tieši uz specifiskām darba ņēmēju grupām, tostarp ilgstošiem bezdarbniekiem un cilvēkiem pirmspensijas vecumā.