Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Igaunija drīzumā spēs pati saražot nepieciešamo dīzeli

Igaunijas kompānijas VKG un Eesti Energia gatavojas uzsākt dīzeļdegvielas ieguvi no degslānekļa eļļas, atsaucoties uz Postimees raksta Db.lv.

VKG vadītājs Prits Rohumā apliecināja, ka kompānija projektu jau ir uzsākusi. «Būvniecību mēs sāksim nākamajā gadā, 2015. gadā pārstrādes rūpnīcai vajadzētu jau sākt darboties, bet pilnus ražošanas jaudas apmērus plānots sasniegt 2016. gadā,» klāstīja VKG vadītājs.

VKG norāda, ka gada laikā plāno saražot 400 tūkstošus tonnu dīzeļdegvielas, kas ir līdzvērtīgs divām trešdaļām Igaunijas ikgadējā dīzeļdegvielas patēriņa.

Medijs atgādina, ka Eesti Energia uzsākt dīzeļdegvielas ieguvi no degslānekļa gatavojas 2016. gadā. Tas nozīmējot, ka Igaunija pavisam drīz spēs pati saražot sev nepieciešamo dīzeļdegvielu.

Eesti Energia pārstāvji norāda, ka, sākot ar 2016. gadu, kompānija katru gadu no degslānekļa eļļas spēs saražot 1,2 miljonus tonnu dīzeļdegvielas.

Iepriekš plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka aizvadītā gada oktobrī Eesti Energia prezentēja škidro degvielu, kas iegūta no degslānekļa.

Degslāneklis galvenokārt tiek izmantots enerģijas ražošanai, bet no procesa blakusprodukta – degslānekļa eļļas var iegūt degvielu. Igaunijas energokompānija Eesti Energia degslānekļa atradnes apgūst arī ārvalstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses