Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ražošana

Krieviņš: Latvijā beidzot ir jānosaka prioritārās nozares(9)

Jāapzinās, ka pilnīgi visam naudas nepietiks, tāpēc Latvijai beidzot jāizvēlas prioritārās nozares, trešdien publicētā intervijā laikrakstam Dienas Bizness  (DB) teica jaunizveidotajā Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

Aug eksporta apjomi uz Lietuvu un Igauniju

2011. gadā strauji audzis pieprasījums pēc Latvijas precēm mūsu galvenajās tirdzniecības partnervalstīs – Lietuvā un Igaunijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Decembrī reģistrētā bezdarba līmenis saglabājies 11,5% līmenī

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī 2011.gada decembra beigās bija 11,5% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Valstī bezdarba līmenis salīdzinājumā ar 2011.gada novembri nav mainījies. Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) uzskaitē 2011.gada decembra sākumā bija 130 240, decembra beigās – 130 296 bezdarbnieki. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir palielinājies par 56 cilvēkiem. 4 321 NVA reģistrētais bezdarbnieks decembrī iekārtojās darbā.

papildināta (16:54) - Mainīta Neatkarīgo nacionālo mediju padome - tajā iecelts jurists un maksātnespējas administrators(19)

Līdzšinējie AS Neatkarīgo nacionālo mediju padomes locekļi Andrejs Ēķis, Guntars Traubergs un Olga Sīkstule-Misāne pirmdien atcelti no uzņēmuma padomes locekļu amatiem, un viņu vietā stājušies maksātnespējas administrators Māris Intlers, advokāta palīdze Madara Volksone (abi pārstāv zvērinātu advokātu biroju Sjademe un Saulietis) un LNT jurists Jānis Jeronovičs, liecina Lursoft sniegtie dati.

Latvijas ražotāji visvairāk eksportē uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju un Vāciju © DIENA(1)

Vai tiešām tas tomēr nebija krīzes zemākais punkts? - par aizvadīto gadu prāto Eiropā, solot vēl švakākus laikus šogad, ko vieni mēdz dēvēt par recesijai raksturīgas, bet tomēr lēnas atgūšanās laiku, bet citi prāto par vēl vienu kritienu. Latvijai pesimisms eirozonā nozīmē grūtāku izdzīvošanu mūsu ekonomikai tik svarīgajai eksporta nozarei, kas pēdējā desmitgadē centusies iekarot šobrīd stagnējošo rietumvalstu tirgu. Cerības vieš mūsu uzņēmēju senie un, kā izrādās, pēdējā laikā intensīvi atjaunotie sakari ar Krieviju, Ukrainu un NVS zonas valstīm.

LDz Cargo saņem arodbiedrību apbalvojumu(1)

 VAS Latvijas dzelzceļš meitassabiedrība SIA LDz Cargo saņēmusi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) apbalvojumu Labākais sociālais partneris 2011 par veiksmīgu sadarbību ar arodbiedrību, rūpēm par darbiniekiem un sociālā dialoga stiprināšanu.

Rūras ielejas industriālās izklaides(6)

Rūras ielejā esošajā Landschaftspark, kas reiz bija nozīmīga Vācijas industriālā centra smagsvars, nu kļuvusi par īpatnēju piedzīvojumu parku.  Tūrisma uzņēmējs Deivids Šārps izveidojis matus stāvus slienošas kāpšanas trasi, reiz pamestajai rūpnīcai piesaistot tūristus no visas pasaules.

Sagatavos Latvijas – Ukrainas ekonomiskās sadarbības programmu

Lai padziļinātu divpusējo ekonomisko, rūpniecisko un zinātniski – tehnisko sadarbību, tiks sagatavota Latvijas – Ukrainas ekonomiskās sadarbības programma 2012.-2013. gadam. To pēc tikšanās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Anatoliju Oļeiniku norādīja Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Zemkopības ministre: Aitkopībai Latvijā ir labas attīstības iespējas

Šodien, 5. janvārī, zemkopības ministre Laimdota Straujuma tikās ar Latvijas Aitu audzētāju asociācijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā viņa tika iepazīstināta ar Latvijas augošo aitkopības nozari un tās attīstības perspektīvām.„Esmu gandarīta, ka Latvijā veidojas jaunas aitkopības saimniecības, arvien vairāk cilvēku nolemj nodarboties ar šo lopkopības veidu, kā rezultātā Latvijā pieaug gan aitu ganāmpulku, gan šo lauksaimniecības dzīvnieku skaits.

Ventbunkerā noticis kārtējais apvērsums(6)

Ventspils tranzītbiznesa kompānijā AS Ventbunkers vadību atkal pārņēmuši Šveices advokāta Rūdolfa Meroni oponenti, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft dati.