Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Scania Latvia vadītājs: Kravas auto nozare sasniegusi optimālo līmeni

Scania Latvia pērn pārdevis 254 jaunus transportlīdzekļus, kas ir divreiz vairāk nekā 2010. gadā, ziņo uzņēmums.

Kopumā 2011. gadā Scania Latvia izdevies sasniegt 21,6 miljonu latu lielu apgrozījumu, kas ir par 89,47% vairāk nekā 2010. gadā. Uzņēmuma peļņa 2011. gadā sasniedza 651 700 latu.

Labos finanšu rezultātus sekmējusi aktivitāte starptautisko kravas pārvadājumu segmentā, kā arī ekonomiskās situācijas valstī stabilizēšanās kopumā. Tāpat gūta atdeve no iepriekšējos gados veiktās uzņēmuma darbības restrukturizācijas un stratēģiskas resursu optimizēšanas.

Uzņēmuma tirgus daļa Latvijā 2011. gadā sasniedza 19.4%, saglabājot stabilu pozīciju starp vadošajiem tirgus spēlētājiem.

Aizvadītais gads Scania Latvia vērtējams kā veiksmīgākais pēdējo piecu gadu periodā, un sasniegtie darbības rezultāti ļāvuši saglabāt stabilu tirgus pozīciju. Pozitīvie rezultāti apliecina gan izvēlētās stratēģijas atbilstību mainīgajai tirgus situācijai, gan atdevi no iepriekš veiktajām investīcijām. Līdzās kravas automašīnu tirdzniecībai Scania Latvia nodrošina arī servisa pakalpojumus, kur pērn izdevās palielināt apgrozījumu par 28%," stāsta Scania Latvia vadītājs Aigars Pušinskis.

A. Pušinskis norāda, ka aizvadīto piecu gadu periodā mainījies pieprasījums, taču dominējošais segments nemainīgi ir jaunas kravas automašīnas jeb vilcēji, kas iegādātas starptautisko pārvadājumu veikšanai. Savukārt transports, kas iegādāts darbam tikai vietējā jeb Latvijas teritorijā, visbiežāk ir kokvedēji.

"Ekonomisks degvielas patēriņš un iespēja kopumā samazināt ekspluatācijas izmaksas kļuvušas par izšķirošajiem faktoriem kravas transporta iegādē. Kopumā smago kravas transportlīdzekļu tirgus šobrīd ir sasniedzis optimālo līmeni – adekvātu Latvijas tirgus apjomam un situācijai, līdz ar to tuvāko gadu periodā strauja izaugsme nozarē nav prognozējama,” stāsta A. Pušinskis.

Scania Latvia ir 100% Scania rūpnīcai piederošs uzņēmums, kas ir oficiālais Scania pārstāvis Latvijā. Kopumā 4 servisa centros Rīgā, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā nodarbināti 116 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses