Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Demokrātiskais plāksnīšu siers

Kamēr laukā ziema cīkstēsies ar pavasari, mēs pievērsīsimies omulīgām receptēm – martā galvenajā lomā būs dažādi sieri gan siltos un aukstos, gan sāļos un saldos ēdienos. Vai nav daudzsološi? Šoreiz receptēs demokrātiskais kausētais plāksnīšu siers un tādi ēdieni, ar kuriem droši var palutināt pusaudžus un jauniešus!

Sulīgs burgers ar liellopu gaļu

Tik labs! Pats neesmu liels burgeru fans, bet šis sanāca tiešām garšīgs, turklāt ne pārāk biezs – var iekosties bez lielām pūlēm. Noteikti iesaku te pievienot tieši ledussalātu, jo tam piemīt kraukšķīgums un riekstaina garša.

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Daudzums: 1 porcija

 

Sastāvdaļas:

  • 1 burgermaizīte
  • 1 liellopu burgergaļas plācenītis (man bija saldēts no Stores delikatesēm, bet tādus piedāvā vairāki zemnieki un ražotāji)
  • 1 plāksnīte kausētā siera
  • saujiņa ledussalātu,
  • sagrieztu strēmelēs pāris plānu sarkanā sīpola ripiņu
  • 1 šķēle no paliela tomāta
  • 1 šķēle kraukšķīgi sacepta bekona

Var improvizēt, svaigo sīpolu vietā pievienojot marinētus vai iztiekot vispār bez utt.

Mērcītei:

  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 tējk. majonēzes
  • ½ tējk. Dižonas sinepju
  • 4 marinēti pipargurķīši vai 1 neliels parastais
  • 2–4 marinētas halapenjo šķēlītes (ja prasās asāku noti)
  • sāls,
  • svaigi malti melnie pipari

 

Pagatavošana:

1. Burgermaizītes abas puses apgrauzdē tosterī. Sagatavo mērcīti – sīki sagriež marinētos gurķīšus, halapenjo šķēlītes, samaisa ar krējumu, majonēzi un sinepēm, pēc garšas pieber sāli un piparus. Ja vēlas, arī ķiploku pulveri.

2. Labi sakarsētā grilpannā vai parastā pannā no abām pusēm apcep liellopu gaļas plācenīti (ja saldēts, pirms tam atlaidina, lai ātrāk iet).

3. Kad gatavs, noņem no uguns un uzreiz uz karstā gaļas plāceņa liek siera plāksnīti. Tur siltumā, lai siers smuki uzkūst virsū.

4. Uz burgermaizes apakšējās daļas devīgi izsmērē lielāko daļu gurķu mērces, pa virsu plānas sīpola ripiņas un salātu strēmelītes. Tad sēdina virsū gaļu ar sieru, tomāta šķēli, pāri atlikušo gurķu mērci, mazliet vēl salātu strēmeles un kraukšķīgi apceptu bekona šķēli. Torni noslēdz ar virsējo maizīti, un – gatavs! 


Cheesy makaroni ar kraukšķīgu bekonu

Omulīgs ēdiens, kas, iespējams, garšos lielai daļai bērnu. Jā, varbūt ne visiem patīk bekons un vēl mazāk pētersīļi, taču makaronus sierīgā mērcītē novērtē vairākums. Klāt var pasniegt veselīgus zaļos salātus, un – nekādas vainas!

Pagatavošanas laiks: 15 minūšu (ja makaroni jau izvārīti - tikai piecas)

Sarežģītības pakāpe: ātri un vienkārši

Daudzums: 1 kārtīga porcija

 

Sastāvdaļas:

  • 2 saujas mīļāko makaronu
  • šļuciņa (apmēram 2 ēd. k.) saldā krējuma vai piena
  • svaigi rīvēts muskatrieksts
  • 2 kausētā siera plāksnītes
  • 2 bekona šķēles
  • svaigi pētersīļi pasniegšanai

Iesaku izvēlēties izteiksmīgas formas makaronus (spirāles, gliemezīši u. c.), jo ap tiem siera mērcītei ir vieglāk "apķerties".

 

Pagatavošana:

1. Makaronus izvāra al dente jeb kožamā stadijā. Tikmēr apcep kraukšķīgu bekonu un sakapā nelielos gabaliņos. Pastu nokāš, atstājot pavisam nedaudz vārīšanās ūdens (apmēram ēdamkaroti) makaronos.

2. Citā katliņā vai panniņā ielej saldo krējumu, pieber svaigi rīvētu muskatriekstu (var arī ķiploku un / vai paprikas pulveri, ja vēlas), uzkarsē.

3. Pievieno siera plāksnītes un maisot izkausē, līdz izveidojas krēmīga mērcīte. Skatās pēc struktūras – ja liekas, ka vajag, pielej vēl mazliet piena vai krējuma.

4. Makaronus savieno ar mērci, maisot uzsilda un pasniedz uzreiz, pārkaisītus ar bekonu un pētersīļiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Un balvu saņem...

Spēlmaņu nakts kaislības reizi gadā uzsit augstāko vilni – pagājušās sezonas laureātu vārdus atklās sestdien Valmieras teātrī.

Pēda nācijas pašapziņai

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss (42) pēc valsts svētkiem aicina mazāk koncentrēties uz to, cik zaļa zāle ir aiz sētas, un vairāk rūpēties pašiem par savu vidi. Gan ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata