Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Sestdienas receptes: Garšīgi un vienkārši

Pašiem vien vai ciemiņiem, vai arī līdzņemamam groziņam – šajā svētku mēnesī netrūkst svinēšanu un viesošanos. Tāpēc, lūk, ideja sāļajām uzkodām un arī saldās maizītes, kuras labi garšo gan siltas, gan atdzisušas.

Adventes laika sāļās uzkodas

Nekā grūta, bet garšīgs, glīts prieciņš svētku uzkodu tematikā. Krēmsieru var izvēlēties pēc patikas – es šoreiz ņēmu ar zaļumiem, bet var parasto vai ar citām garšām. Tāpat arī piedevas droši var izvēlēties, kādas garšo

SASTĀVDAĻAS

  • (daudzums atkarīgs no ēdēju skaita)
  • krēmsiers ar zaļumiem
  • sarkanā paprika
  • svaigs gurķis
  • pāris marinētu halapenjo šķēlīšu
  • valrieksti
  • sāls, pipari pēc garšas
  • sīki sakapātas dilles apviļāšanai
  • granātābola sēkliņas 
  • Pasniegšanai pēc izvēles: sāļie krekeri, grauzdētas maizītes u. c.

GATAVOŠANA

1. Sīki sagriež papriku, svaigu, nomizotu gurķi un sakapā marinētos halapenjo.

2. Sakapā arī valriekstus. Krēmsieru liek bļodiņā un samaisa ar sagrieztajiem dārzeņiem un riekstiem. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

3. No krēmsiera masas veido figūriņas – bumbiņas, piramīdas eglītes formā u. tml. Apviļā tās sakapātās dillēs un iespiež katrā pa granātābola sēkliņai.

4. Pasniedz jau uzliktas uz krekeriem vai vienkārši interesantos izkārtojumos kā uzkodas, kuras katrs var paņemt un uzsmērēt grauzdiņam vai iemest mutē tāpat vien.


Ātrās, apgrieztās ābolmaizītes

Ja vakarā sagribas ko garšīgu un omulīgu, turklāt ātri un bez lieliem ieguldījumiem – šīs maizītes ir variants! Smaržīgas, karamelizētas un visādi citādi brīnišķīgas

SASTĀVDAĻAS

  • 2 plāksnes kārtainās saldētās mīklas
  • pāris karotīšu medus, labāk šķidra
  • 6 plānas šķēlītes sviesta
  • 6 šķipsnas brūnā cukura
  • 6 šķipsnas kanēļa
  • mazliet sāls
  • 3 nelieli āboli

GATAVOŠANA

1. Atlaidina saldētās mīklas plāksnes, uzliek uz iemiltota dēlīša un izrullē katru plāksni mazliet lielāku. Katru sagriež trīs daļās un vēl izspaida ar pirkstiem.

2. Cepešplātni pārklāj ar cepamo papīru un sešās vietās (ņemot par mēru mīklas taisnstūrīša izmēru) uzziež mazliet medus, uzliek plānu sviesta šķēlīti, pārkaisa ar šķipsnu brūnā cukura, kanēļa un mazlietiņ sāls.

3. Virsū liek plānas ābola šķēlītes (apmēram 5–6 vienai maizītei). Un visu šo labumu kopumu pārklāj ar izrullētajiem mīklas taisnstūrīšiem, maliņas piespiežot pie plātnes.

4. Mīklas taisnstūrīšus pārsmērē ar olas dzeltenumu un cep 180 grādos apmēram 15 minūšu. Pasniedzot apgriež otrādi un priecājas par jauki karamelizēto virsiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Epstīna nebeidzamā lieta

Pavisam drīz apritēs jau mēnesis kopš brīža, kad ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja likumu, kas pazīstams kā Epstīna lietu pārredzamības akts (Epstein Files Transparency Act). Saskaņā ar t...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata