Laika ziņas
Šodien
Apmācies

SestDienas receptes

SestDienas receptes: Silti un sātīgi

Nu jau var teikt – kā ierasts janvārī, viena zupas recepte un piedevās kāda uzkoda, kas sader gan ar konkrēto zupu, gan pagatavojama atsevišķi. Šoreiz aromātiska tomātu zupa ar garšaugiem, pastu un tītara maltās gaļas bumbiņām ar parmezānu. Savukārt piedevās fokača jeb itāliski focaccia – maize ar olīvām, asajiem halapenjo pipariem un rozmarīnu.

SestDienas receptes: Klasika jaunās garšās

Kā jau solīts, šomēnes ik SestDienā viena zupas recepte un piedevās kāda uzkoda, kas sader gan ar konkrēto zupu, gan pagatavojama tāpat vien, atsevišķi. Šoreiz veģetāra šķelto zirņu zupa ar garšvielām, bet komplektā – ātrās tortiljas ar kazas siera bumbiņām, bekonu un rozmarīnu.

SestDienas receptes: Ātrie sautētie kāposti

Bez ātrvārāmā katla un pat bez ilgas sutināšanas, toties ar garšvielotu noti. Mūsu pašu vienkāršā kāpostgalviņa ir veselīga, pieejama un izmaksās lēta. Bet, pieliekot nedaudz izdomas, parastu kāpostu var pagatavot ne tikai garšīgi, bet arī ātri un interesanti.

SestDienas receptes: Cūkas filejas šķēlītes sinepju mērcē

Fileja noteikti nav tas cūkgaļas gabals, kuru bieži gatavo, – nē, lielākoties cilvēki pērk šķiņķi un varbūt vēl arī karbonādi. Taču cenas ziņā fileja ir tikai nedaudz dārgāka par karbonādi un ir tā vērta! Galvenokārt tāpēc, ka neticami ātri pagatavojama.

SestDienas receptes: Galdā tītars!

Iedomājoties putna gaļu, vairākumam prātā nāk vista, vai ne? Vēl varbūt pīle, bet tas jau izklausās smalkāk. Gandrīz tikpat smalki kā paipalas, irbītes un fazāni. Bet vēl ir viens putns, kurš it kā nav nekāds deficīts un arī ne no dārgākajiem, taču latviešu galdā nonāk retāk, nekā vajadzētu. Tas ir tītars!

SestDienas receptes: Jērs un sabiedrotie

Ir Latvijas valsts svētku nedēļa, un tai par godu gatavosim jērgaļu. Un šoreiz nevis ciskas cepeti, bet maltās gaļas bumbiņas mērcē, lai garšotu arī tiem, kuri "tīru gaļu" ne visai ieredz – te domāju bērnus, jo novērojumi rāda, ka gaļa maltā veidā mazajiem ir saprotamāka. Piedevās – garšīgas un, iespējams, mazliet nepelnīti piemirstas saknītes.

Siltie brokastu salāti ar pikanto pārsteigumu

Pārsteigums var arī izpalikt, ja kādam nepatīk asums. Bet tie, kuriem patīk, – ai, ai, kā novērtēs! Pasteidzoties notikumiem priekšā, tā ir pašvārītā habanero mērcīte. Taču arī bez tās šie salāti ir brīnišķīgi!

Vēlās brokastis: ķirbju mafini

Šīs nedēļas sestdienu vismaz daļa bērnu noteikti gaidīja ar nepacietību, jo taču jāsvin helovīni! Zināms, ka pie mums netrūkst arī šo amerikānisko svētku pretinieku, taču apēst kaut ko garšīgu var arī tāpat. Tāpēc piedāvājumā vēlās brokastis ar pikantiem siltajiem salātiem un ķirbju kēksiņiem saldummīļiem par prieku!

SestDienas receptes: Karalis ķiploks

Par virsrakstā minēto apgalvojumu gandrīz neviens nešaubās, tāpēc vērtīgi atrast dažādus veidus, kā to "karali" nemanāmi ievadīt organismā. Man, piemēram, svaigs ķiploks ne visai, bet pacepts un sautējumos tas, manuprāt, ir lielisks, un par daudz to pievienot gandrīz nav iespējams. Gatavojot tas mainās un kļūst par lielisku ēdiena labās garšas un smaržas pastiprinātāju.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide