Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 29. novembris
Ignats, Virgīnija

SestDienas receptes

Parmezāna tipa sieri

Siers kā garšviela? Jā! Cietie, kā mēdz teikt, parmezāna tipa, sieri ir izcili aromātiski un spēj piešķirt ēdieniem īpašu noti, kādu citādi nedabūt. Pats slavenais parmezāns gan ir diezgan dārgs, tāpēc vērts pameklēt lētākas, bet ne mazāk labas alternatīvas – cieto sieru pasaule ir varen plaša. Šoreiz divas gardas uzkodas, Ziemassvētku gaidīšanas laikā ieejot!

Svētku garša ar rozmarīnu

Iepriekšējā nedēļā pamanījis, ka cildinu timiānu, rozmarīns kļuva greizsirdīgs un pieprasīja savu uznācienu. Kāpēc ne? Svētku nedēļai un gaisā jaušamajai ziemas dvesmai rozmarīns ļoti piestāv!

Kanēļcukura laiks

Jā, tas iestājas apmēram oktobrī un rit līdz pavasarim! Kanēļcukura laikā biežāk gribas ieritināties zem siltas segas, apēst kaut ko garšīgu un lieki nesatraukties. Tāpēc šoruden jau otrais kanēļa uznāciens, bet bez sāļajām versijām – šoreiz tikai divas saldas, garšīgas receptes!

Ķiploku spēks pulverī

Vispārzināms, ka ķiploki ir veselīgi un rudens vīrusu sezonā tos vajag patērēt biežāk un vairāk. Bet ne vienmēr svaigs ķiploks pie ēdieniem der tikpat labi kā ķiploku pulveris – pēdējais ir ērti lietojams un vienmēr pieejams, arī tad, ja mājās nav labu vietējo ķiploku.

Sestdienas receptes: Zaļo lociņu fanu klubs

Vai te ir kāds, kuram arī ļoti garšo zaļie lociņi? Droši vien ir arī tādi, kuriem tie netīk, bet viens ir skaidrs: lociņi ir veselīgi, jo īpaši aukstajā un nemīlīgajā vīrusu sezonā. Lūk, divi garšīgi veidi, kā lociņus apēst, – zupa, kurai tie ļoti piestāv svaigi un smalki kapāti pie pasniegšanas, un interesanta loku mērce.

Kaperi kā punkts uz i

Piparoti skābi sāļi – tā īsumā varētu raksturot marinēto kaperu garšas notis. Protams, manuprāt, jo, iespējams, diplomētu degustatoru definīcija par kaperu garšu ir pavisam citāda. Lai vai kā, šoreiz receptēs kaperi, kas ēdienam piešķir patīkamu pārsteigumu!

Smaržīgā apelsīna miziņa

Mainīgajos laikapstākļos, kad it kā ir saulaina rudens diena, bet, kamēr tu nokāp pa kāpnēm un izej uz ielas, jau gāž lietus, daudzi labprātāk paliktu mājās un pagatavotu virtuvē kaut ko omulīgu un smaržīgu. Šoreiz slavināsim apelsīna miziņu, kura, manuprāt, uzskatāma par garšvielu. Un tas būs arī īpašs veltījums saldummīļiem, kurus šeit retāk iepriecinu!

Interesantās fenheļa sēklas

Zināmāks, vismaz latviešiem, laikam ir fenheļa bumbulis – ar spirgtu, savdabīgu garšu, labs gan salātos, gan zupās un pie zivs ēdieniem. Arī fenheļa sēklām piemīt līdzīgs aromāts, bet, kā jau sēklām, tas prasās tapt "atvērts", vai nu sēklas sakapājot, vai pavārot. Labu apetīti!

Pārsteidzošais kanēlis

Kas nāk prātā, domājot par kanēli? Kanēļmaizītes? Karstvīns? Ābolkūka? Jā, bet to citreiz – šai garšvielai vēl pievērsīsimies. Šoreiz kanēlis sāļajos ēdienos, kur tas visnotaļ labi iederas un piešķir patīkamu garšas noti!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide