Kārtainajā mīklā cepts kamambērs
Siera mīļotāji var jau braucīt vēderiņus, jo šis ir tiešām gardi! Lai nebūtu pilnīgi nepieklājīga mielošanās, vēlams sarūpēt arī kādus svaigus dārzeņus, ar kuriem kopā baudīt kūstošo sieru
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 2-4 porcijas (atkarīgs no apetītes)
Sarežģītības pakāpe: viegli
Sastāvdaļas:
- 1 kamambēra ritulītis
- 1 plāksnīte kārtainās mīklas (var būt ar raugu, var bez)
- olas dzeltenums pārsmērēšanai
- sauja mikrozaļumu
- pāris ķirštomātiņu un citi dārzeņi pēc izvēles
Gatavošana
1. Iztin siera ritulīti no papīra, iegaumējot, kā tas bija ietīts. Papīru novieto līdzās darba virsmai.
2. Saldēto kārtainās mīklas plāksnīti atlaidina un izrullē kā kvadrātu, izmēram piemēru ņemot no papīra, kurā bija ietīts siers.
3. Uz izrullētā mīklas kvadrāta liek siera rituli un mīklu aploka tam apkārt tāpat, kā tas bija ietīts papīrā. Rūpīgi piespiež locījuma vietas un ietīto sieru liek cepamformā – tā, lai mīklas locījuma vieta būtu apakšpusē.
4. Viegli pārsmērē ar olu un cep 180–200 grādos (atkarīgs no krāsns) sakarsētā cepeškrāsnī, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna. Pasniedzot pārgriež mīklas garoziņu un dekorē ar mikrozaļumiem un ķirštomātiņiem, kā arī citiem dārzeņiem pēc vēlēšanās.
Grilētu baklažānu rullīši ar sieru un pētersīļiem
Ja vēl nav atklāts grilēta baklažāna neatvairāmais šarms, ir laiks to iepazīt! Kopā ar sieru (manuprāt, vislabāk aitas fetu, bet der arī sāļie salātu sieri) un pētersīļiem baklažāns sader lieliski. Pārējās piedevas jau ir gaumes jautājums
Pagatavošanas laiks: 20-30 minūtes
Daudzums: 2-3 porcijas
Sarežģītības pakāpe: nav grūti
Sastāvdaļas:
- 1 vidējs baklažāns
- olīveļļa
- sāls un pipari pēc garšas
- 2 ķiplokdaiviņas
- pāris siera šķēļu (šoreiz aitas fetas siers, bet var arī citu)
- saišķītis svaigu pētersīļu
- zobu bakstāmie kociņi rullīšu saspraušanai
- piedevas pēc izvēles – man bija melnās olīvas un grilēta marinēta paprika
Gatavošana
1. Baklažānam nogriež galus un pašu sagriež gareniski apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Apsāla un noliek maliņā.
2. Bļodā ielej šļuku olīveļļas, pievieno piparus un piespiež ar spiedni ķiplokdaiviņas, samaisa. Ar šo maisījumu pārsmērē baklažāna šķēles no abām pusēm un liek cepties vai nu uz cepešplātnes krāsnī, vai uz grila restītēm. Sīki sakapā pētersīļus.
3. Grilētās baklažāna šķēles vēl karstas savieto uz dēlīša. Pa vidu katrai šķēlei liek gabaliņu siera, devīgi pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem, var uzpilināt vēl mazliet olīveļļas. Tad pārloka sieram pāri vienu šķēles galu, tam savukārt otru un rullīti sasprauž ar zobu bakstāmo kociņu.
4. Uz kociņa brīvā gala uzsprauž vēl kādu saderīgu uzkodu – man bija grilētas marinētas paprikas gabaliņi un melnās olīvas, bet der arī, piemēram, ķirštomātu pusītes.