Eiropas pilsētās, bet it
īpaši Vācijā patlaban pilnā
sparā notiek viens no skaistākajiem ziemas pasākumiem un Eiropas tradīcijām
– Ziemassvētku tirdziņi, kas
pastāv jau kopš viduslaikiem.
Decembri pasludinu par sviesta mēnesi! Bez sviesta būtu grūti pagatavot visgardākās mērces, mīklas un vēl visu ko citu. Sviests virtuvē ir it kā ikdienišķs produkts un tomēr tik īpašs! Ar sviestu var dabūt īsto garšu, īsto konsistenci un tā tālāk. Godināsim šomēnes sviestu un – lai jums viss iet kā pa sviestu!
Masačūsetsas štatā joprojām ir plāksnīte, kas atgādina par kādreiz slaveno Toll House viesnīcu un par joprojām slavenajiem cepumiem ar šokolādes gabaliņiem, ko savulaik tur cepa Ruta Veikfīlda.
Ar šīm divām receptēm noslēdzam sīpolu un ābolu mēnesi – protams, tikai žurnālā, ne jau dzīvē! Jo sīpoli un āboli ir mūžīgas vērtības, kas ik dienas bagātina mūsu ēdienkarti. Šoreiz elementāri pagatavojama ābolu plātsmaize un tikpat vienkārša sīpolmērce, kas garšo kā restorānā.
Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!