Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

Strašūna: ārējais pieprasījums turpmāk pieaugs lēnāk(3)

"Vismaz pagaidām neizskatās, ka Latvijas ražotāji būtu daudz cietuši no Baltijas jūras reģiona valstu rūpniecības sektora noskaņojuma pasliktināšanās un lēnāka ārējā pieprasījuma kāpuma, tomēr Latvijas ražotajiem ir jābūt gataviem, ka ārējais pieprasījums turpmāk pieaugs lēnāk," brīdina Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna.

Trešdaļa iedzīvotāju Ziemassvētkiem tērēs vairāk nekā 60 latus(3)

Sarūpējot visu Ziemassvētku svinībām nepieciešamo, 38% respondentu gatavojas tērēt 61 latu un vairāk, savukārt 27% cer iekļauties 40 latos. Tāpat šogad palielinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri Ziemassvētkos negrasās samazināt tēriņus, liecina Maxima veiktās aptaujas rezultāti.

CAF: Jauno vilcienu ikdienas izmaksas būs mazākas kā esošo(8)

34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādes projekts, slēdzot līgumu ar Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), AS Pasažieru vilciens (PV) ļaus ietaupīt 109,6 miljonus eiro (77,06 miljonus latu), salīdzinājumā ar to, cik pēdējos esošo 30 gados tērēts vilcienu uzturēšanai, norāda Tēls PR pārstāve Liene Krīvena. Viņa norādas, ka jauno vilcienu uzturēšana izmaksās par 2,56 miljoniem latu gadā (3,65 miljoni eiro) mazāk nekā esošo vilcienu uzturēšana.

ES uzņēmēji aicināti meklēt sadarbības partnerus Tālajos Austrumos

Eiropas Savienības (ES) eksporta veicināšanas programmas ietvaros ES uzņēmumi ir aicināti piedalīties izpētes braucienā uz Japānu un Dienvidkoreju un prezentēt savus produktus potenciālajiem partneriem. Visiem programmas dalībniekiem tiks nodrošinātas pieredzējušu profesionāļu konsultācijas Japānas un Dienvidkorejas uzņēmējdarbības vides jautājumos.

Rubiks aizstāv mazās putnu fermas(4)

Eiroparlamenta deputāts Alfrēds Rubiks iebilst pret Eiropas Savienības (ES) prasības par dējējvistu labturību ieviešanu jau no 2012.gada 1. janvāra. Tā paredz, ka dējējvistas aizliegts turēt šauros un prasībām neatbilstošos sprostos, bet mazās fermas pēc Rubika domām prasībām atbilstošus būrus laikus nepapēs ieviest.

FMS apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā audzis par 20%(1)

Latvijas informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumu grupas FMS neto apgrozījums pagājušajā finanšu gadā - no 2010.gada 1.jūlija līdz 2011.gada 31.jūnijam ir sasniedzis 3,38 miljonus latu. Tas ir par 20% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, kad FMS grupas apgrozījums bija 2,82 miljoni latu.

Stadler: Pasažieru Vilcienam daudz zemākas prasības kā igauņu klientam(16)

Pēc medijos izskanējušā salīdzinājuma starp vilcienu iepirkumiem Latvijā un Igaunijā Stadler Rail Grupa paziņojusi, ka Igaunijā un Latvijā klienti pieprasa pilnīgi atšķirīgus pasažieru ērtību līmeņus. Stadler AS Pasažieru Vilciens prasībām atbilstošu vilcienu spējot piedāvāt par zemāku cenu kā tā konkurents CAF, turklāt piedāvājot arī ievērojami zemākas uzturēšanas izmaksas.

Veritweet meklē 'badge' dizaineri

Latvijas IT uzņēmums VeriTweet aicina ikvienu izmēģināt savus spēkus Twitter profila fotogrāfijas badge veidošanā. Uzvarētājam tiek solīta materiāla atlīdzība.

Oktobrī būvniecības izmaksas augušas par 2%

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, būvniecības izmaksas Latvijā palielinājušās vidēji par 2,0%. Visvairāk augušas tieši darbaspēka izmaksas - par 3,7%, augušas arī būvmateriālu cenas – par 2,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas samazinājās par 0,2%, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati.