Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

Kampars: tā ir "Gazprom" stratēģija runāt par cenu kāpumu(9)

Gazprom stratēģija ir runāt par to, ka tūlīt visas energoresursu cenas atkal celies un lai kāds neiedomājas, ka cenas var būt zemākas, tā ceturtdien videočatā ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) komentēja energokompānijas vadītāja paziņojumu, ka dabasgāzes cenas turpinās palielināties, 2012.gadā sasniedzot pirmskrīzes līmeni. Ministra rīcībā esot informācija, ka _Gazprom _runā ar vairākām Eiropas valstīm par nosacījumu maiņu, bet tas notiek klusām un bez publicitātes.

Krievija pārtrauc graudu eksportu; maizes cenu kāpumu paredz arī Latvijā(12)

Svētdien Krievijā stājas spēkā aizliegums eksportēt graudus, ziņo Interfax. Saskaņā ar 5.augustā pieņemto lēmumu liegums būs spēkā līdz 31.decembrim.Lēmumu Krievijas premjers Vladimirs Putins pamatojis ar to, ka "nedrīkst pieļaut cenu pieaugumu Krievijā, jāsaglabā lopu skaits un jāizveido rezerves nākamajam gadam", ziņo _newsru.

Brāļu Vinteru saimniecībā atklāj biogāzes ražotni(28)

Lielplatones zemnieku saimniecības _Līgo _īpašnieks Jānis Vinters pieltdien atklāja valstī trešo biogāzes ražotni, vēsta Zemgales Ziņas. Plānots, ka iekārtās nepieciešamo 500 kilovatu elektroenerģijas ieguves jaudu nodrošinās, raudzējot kukurūzu, kam saimniecībā atvēlēti 250 hektāru.

"Rīgas miesnieks" ražošanu pārcels uz Jelgavu(1)

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Rīgas miesnieks", kas nesen iegādājās "Jelgavas gaļas kombināta" akciju kontrolpaketi, pieņēmis lēmumu pārstrukturēt biznesu un pārcelt ražošanu uz Jelgavu, informēja "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats (Juhan Matt).

PR: Latvijas biroja darbiniekus labākam darbam motivē ērts darba vietas iekārtojums un kafijas pauzes

Biroja darbinieku darbspējas Latvijā var uzlabot, ja darba telpas iekārtotas ērti, patīkami un inovatīvi, kā arī piedāvājot darbiniekiem kafijas pauzes. Šādi dati iegūti, veicot biroju darbinieku aptauju par viņiem svarīgajām lietām darba vietā.Aptauju veikuši informācijas tehnoloģiju ražotājs „Hewlett-Packard” un interneta personāla atlases uzņēmums „CV-Online Latvia”, lai noskaidrotu ikdienas pievienotās vērtības, ko visvairāk novērtē darbinieki un kas uzlabo to darbspējas, paaugstina produktivitāti.

Getliņu jēriem nākamgad varētu pievienoties zosis

100 Getliņu atkritumu poligona apsaimniekotajās teritorijās jēriem, kas tiek izmantoti kā "dzīvās pļaujmašīnas", nākamgad varētu ievienoties zosis, šādu iespēju laikrakstam Neatkarīgā pieļāvis SIA Getliņi EKO valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

"Grindeks" sūdz tiesā "Olainfarm" par preču zīmi, kas līdzīga "Mildronāta" nosaukumam(2)

Zāļu ražotājs a/s Grindeks Rīgas apgabaltiesā vērsies ar prasību pret citu medikamentu ražotāju Olainfarm par preču zīmes MIDOLAT МИДОЛАТ reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu un vārdisko apzīmējumu MIDOLAT un МИДОЛАТ izmantošanas aizliegšanu. Tāpat Grindeks vēlas, lai tiek noteikts pagaidu aizsardzības līdeklis, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Vēlas būvēt jaunu 500 MW gāzes staciju Latvijā; nauda jau esot(10)

"Finansējums mums jau ir, atliek vien izlemt, kur elektrostaciju celt," tā saka A.G. Group valdes priekšsēdētājs Alekss Goldmans. Kompānija kopš 1980.gada specializējas ekspluatācijai gatavu elektrostaciju piegādē, sadarbojoties ar tādu gāzes turbīnu iekārtu ražotājiem kā Solar Turbines, General Electric Energy un Rolls Royce.

Ražotāju cenas jūnijā pieaugušas par 0,8%, gada laikā - par 6%(2)

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, palielinājās par 0,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Kopējā cenu līmeņa kāpums bija raksturīgs preču realizācijai vietējā tirgū - par 1,7%, savukārt eksportētās produkcijas cenas samazinājās par 0,4%. Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 4,4%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā (par 1,9%), gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā (par 2,4%), koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeles, ražošanā (par 0,4%).