Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ražošana

Lietuvā un Igaunijā alus ir populārāks nekā Latvijā(1)

Lietuvā un Igaunijā alus ir populārāks dzēriens nekā Latvijā, liecina AS Cēsu alus un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktais pētījums_ Baltijas alus indekss._Baltijas alus indekss parāda, cik daudziem cilvēkiem alus ir iecienītākais dzēriens, cik bieži tas tiek dzerts un kādās situācijās priekšroka tiek dota alum, nevis citiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Laima noliedz, ka Selgas vafeles būtu kaitīgas veselībai(21)

Mūsu vafeles ir veselīgas, norāda _NP foods _kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga, komentējot Dānijas pētnieka Stena Stendera publiskoto informāciju, ka Laimas ražotās vafeles ir kaitīgas veselībai."Selgas vafeļu paciņa satur četrus procentus transtaukskābju, taču paši zinātnieki saka, ka ne visi hidrogenētie tauki ir transtaukskābes," pauž V. Smilga. Viņa apšauba Dānijas zinātnieka datus.

Kampars: tā ir "Gazprom" stratēģija runāt par cenu kāpumu(9)

Gazprom stratēģija ir runāt par to, ka tūlīt visas energoresursu cenas atkal celies un lai kāds neiedomājas, ka cenas var būt zemākas, tā ceturtdien videočatā ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) komentēja energokompānijas vadītāja paziņojumu, ka dabasgāzes cenas turpinās palielināties, 2012.gadā sasniedzot pirmskrīzes līmeni. Ministra rīcībā esot informācija, ka _Gazprom _runā ar vairākām Eiropas valstīm par nosacījumu maiņu, bet tas notiek klusām un bez publicitātes.

Krievija pārtrauc graudu eksportu; maizes cenu kāpumu paredz arī Latvijā(12)

Svētdien Krievijā stājas spēkā aizliegums eksportēt graudus, ziņo Interfax. Saskaņā ar 5.augustā pieņemto lēmumu liegums būs spēkā līdz 31.decembrim.Lēmumu Krievijas premjers Vladimirs Putins pamatojis ar to, ka "nedrīkst pieļaut cenu pieaugumu Krievijā, jāsaglabā lopu skaits un jāizveido rezerves nākamajam gadam", ziņo _newsru.

Brāļu Vinteru saimniecībā atklāj biogāzes ražotni(28)

Lielplatones zemnieku saimniecības _Līgo _īpašnieks Jānis Vinters pieltdien atklāja valstī trešo biogāzes ražotni, vēsta Zemgales Ziņas. Plānots, ka iekārtās nepieciešamo 500 kilovatu elektroenerģijas ieguves jaudu nodrošinās, raudzējot kukurūzu, kam saimniecībā atvēlēti 250 hektāru.

"Rīgas miesnieks" ražošanu pārcels uz Jelgavu(1)

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Rīgas miesnieks", kas nesen iegādājās "Jelgavas gaļas kombināta" akciju kontrolpaketi, pieņēmis lēmumu pārstrukturēt biznesu un pārcelt ražošanu uz Jelgavu, informēja "Rīgas miesnieka" valdes priekšsēdētājs Juhans Mats (Juhan Matt).

PR: Latvijas biroja darbiniekus labākam darbam motivē ērts darba vietas iekārtojums un kafijas pauzes

Biroja darbinieku darbspējas Latvijā var uzlabot, ja darba telpas iekārtotas ērti, patīkami un inovatīvi, kā arī piedāvājot darbiniekiem kafijas pauzes. Šādi dati iegūti, veicot biroju darbinieku aptauju par viņiem svarīgajām lietām darba vietā.Aptauju veikuši informācijas tehnoloģiju ražotājs „Hewlett-Packard” un interneta personāla atlases uzņēmums „CV-Online Latvia”, lai noskaidrotu ikdienas pievienotās vērtības, ko visvairāk novērtē darbinieki un kas uzlabo to darbspējas, paaugstina produktivitāti.