Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

PR: "Cēsu alus" Līgo svētkos paplašina tirdzniecību, lai tirgotu īpašu alu ar 3 dienu derīguma termiņu

AS „Cēsu alus”, gatavojoties vasaras saulgriežiem, izveido papildu tirdzniecības vietas: Rīgas jaunattīstītajā Spīķeru kvartālā un Cēsu alus darītavas teritorijā. Šajās vietās varēs iegādāties izlejamo nefiltrēto alu un kvasu.Līgo svētku laikā – no 21. līdz 23. jūnijam – Cēsu alus produkciju būs iespējams iegādāties vienā no Rīgas progresīvākajām vietām – Spīķeru kvartālā pie  alus restorāna „Merlin”.

„Latvijas balzams” investē jaunās ražošanas tehnoloģijās un plāno paplašināt produktu sortimentu © DIENA(6)

„Latvijas balzams” investējusi jaunā degvīna ražošanas iekārtā – ar aukstuma tehnoloģiju jau saražota „LB Vodkas” eksperimentālā sērija, informē uzņēmums. Papildu investīcijas paredzētas arī citu stipro alkoholisko dzērienu iepakojumu un ražošanas iekārtu uzlabošanā. Šādi uzņēmums vēršas pie gados jaunākiem patērētājiem, cerot iekarot lielāku tirgus daļu šajā segmentā.

Apstrādes rūpniecības apgrozījums mēneša laikā kāpis par 0,2%

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, apstrādes rūpniecības apgrozījums pieauga par 0,2%, tai skaitā eksportā – par 4,5%, bet vietējā tirgū bija samazinājums par 3,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes sezonāli izlīdzināti dati faktiskajās cenās.Lielākais apgrozījuma pieaugums bija elektrisko iekārtu ražošanā – par 16%, farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā – par 14,1%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā – par 13,3%.

"Lauma Lingerie" un "Lauma Fabrics" noraida saistību ar maksātnespējas lietu pret "Laumu"

Uzņēmumi Lauma Lingerie un Lauma Fabrics noraida saistību ar maksātnespējas lietu, kas ierosināta pret kompāniju Lauma.Lauma Lingerie darbību lieta neietekmējot, jo uzņēmumi nav savstarpēji saistīti, tā savā paziņojumā uzsver Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone, ziņo Db.lv.Lauma Lingerie ir 100% a/s Silvano Fashion Group meitas uzņēmums.

Avīze: pusei piena ražotāju draud kvotu atņemšana(1)

Piena kvotu tirgū izveidojusies dramatiska situācija – pusei piena ražotāju pēc 1.jūlija piena kvotas varētu tikt atņemtas un ieskaitītas valsts rezervē, ceturtdien vēsta Latvijas Avīze.Tajā pašā laikā 3317 piena ražotāji savas piena kvotas ir pārpildījuši un vairākumam nepieciešamas papildu kvotas.

Latvijā gaļa netiekot līmēta(18)

Lai arī izskanējušas bažas par gaļas līmēšanu, Pārtikas un veterinārais (PVD) nav konstatējis šādus gadījumus Latvijā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

"Maiznīca Ieva" sāk ražot bioloģisko maizi(8)

Vidzemes uzņēmums Maiznīca Ieva sācis bioloģiskās maizes ražošanu. Tās izgatavošanā tiek izmantotas tikai 100% bioloģiskas izcelsmes izejvielas, kuru audzēšanā un pārstrādē netiek lietotas ķimikālijas, pārtikas piedevas vai ģenētiski modificēti izstrādājumi, informēja uzņēmums.

Biškopji gatavi vērsties tiesā pret lauku miglotāju, kura dēļ gājušas bojā bites(10)

Latvijas Biškopības biedrība gatava vērsties tiesā saistībā ar kādu dāņiem piederošu uzņēmumu, kurš, miglojot laukus, pārkāpis noteikumus, trešdien vēsta Latvijas Avīze (LA).Bez kaitēkļu indēšanas rapsi izaudzēt nevar, biškopjiem ar to jārēķinās, tādēļ bišu stropi būs jāaizvāc – šādu brīdinājumu no dāņiem piederošā uzņēmuma SIA _Lauku Agro _pārvaldnieka Ilvara Strazdiņa saņēma Auces novada Īles pagasta biškopis Laimonis Alutis.

Sadzīves ķīmijas ražotāja "Spodrība" vilcēji - "Kastanis" un "Zilgme"(8)

Latvijas lielākajam sadzīves ķīmijas ražotājam a/s Ķīmiskā rūpnīca Spodrība, par spīti krīzei, pagājušajā gadā izdevies saglabāt apgrozījumu iepriekšējo gadu līmenī – 2009.gadā tas bijis 1,5 miljoni latu, un salīdzinot ar 2008.gada apgrozījumu, kritums ir vien par 0,2 %. Šogad uzņēmums plāno strādāt ar peļņu, kā arī palielināt apgrozījumu par 10%.

Hokeja fanus aicina izdomāt saukli jaunajam “Aldara” Uzvarētāju alum(3)

A/s Aldaris sadarbībā ar hokeja klubu _Dinamo Rīga un Dinamo Rīga fanu klubu_ izsludina konkursu par labāko saukli  speciāli brūvētajam alum, no kura katras pārdotās vienības viens santīms tiks ziedots hokeja kluba atbalstam. Sagaidāms, ka jaunais alus, kura nosaukums būs Uzvarētāju alus, dienas gaisumu ieraudzīs jau jūlijā, atklāj Aldaris izpilddirektors Tomass Panteli.

VID pārtrauc šogad jau sestā "naudas atmazgātāju" grupējuma darbību(7)

Otrdien Valsts ieņēmu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde apturēja kārtējā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu jeb "naudas atmazgāšanu" saistīta noziedzīga grupējuma darbību. Kriminālprocesa ietvaros noskaidrots, ka krāpšanas shēmu izmantojuši vismaz divi Latvijas vadošie gaļas pārstrādes un vairumtirdzniecības uzņēmumi, kas savu produkciju piegādā arī lielveikalu tīkliem, kā arī kāds inkasācijas pakalpojumu sniegšanas uzņēmums.

Rūpniecības izlaidei gada pieaugums aprīlī - 9,7%; eksperti cer uz pozitīvo ietekmi darba tirgū

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieauga par 0,1%. Tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 4,2%, bet kritums bija apstrādes rūpniecībā par 0,7% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 3,6%.Šogad aprīlī, salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, rūpniecības produkcijas izlaide pieauga par 9,7%.

PR: "LG Electronics" piedāvā jauno plazmas televizoru LG PK950

Pasaules tehnoloģiju novators LG Electronics (LG) jau jūnijā visiem interesentiem Baltijas valstīs piedāvās iegādāties jauno LG PK950 plazmas televizoru, kurā tehnoloģiju inovācijas apvienotas ar elegantu dizainu.LG PK950 saņēmis THX displeja sertifikāciju un pieejams 50 un 60 collu ekrānu izmēra variācijās.