Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

Eiropas Savienība zinātnei atvēlēs ap 80 miljardiem eiro(2)

Nākamajā Eiropas Savienības budžeta periodā, no 2014. līdz 2020. gadam, aptuveni 80 miljardus eiro paredzēts atvēlēt zinātnieku, pētnieku un uzņēmēju projektiem. Trešdien, 30. novembrī, Eiropas Komisija (EK) nāks klajā ar jauno pētniecības un inovācijas stratēģiju Horizonts 2020, kurā tiks atklāts minētās summas sadalījums pa nozarēm un periodiem.

Graudu iepirkuma cenas šoruden par 16%-27% augstākas nekā pērn

Graudu iepirkuma cenas Latvijā vidēji šajā rudenī ir no 16% līdz 27% augstākas par iepriekšējā gada rudens cenu līmeni, informē Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra vietniece Rigonda Lerhe. Kviešiem, rudziem, miežiem un auzām, salīdzinot šī gada oktobra cenas ar iepriekšējā gada oktobra cenām, ir novērojams cenu kāpums attiecīgi par 16%, 12%, 24% un 27%.

Latvijas balzams tiešo eksportu uz ASV plāno palielināt par pusi(10)

Pēc līdzdalības izstādēs ASV un izcīnītās uzvaras dzērienu konkursā mazajiem zīmoliem MicroLiquor Spirit Awards alkoholisko dzērienu ražotājs AS Latvijas balzams tiešā eksporta apjomus ASV tirgū plāno palielināt par vairāk nekā 50%, informē uzņēmuma zīmolu direktors Valters Kaže.__

Ventspils ventus saņem 20 000. apmeklētājs

Trešdien, 23.novembrī Ventspils Tūrisma informācijas centrā 300 venti tika izsniegti 20 000ajam apmeklētājam. Laimīgais ventu īpašnieks ir ventspilnieks Anatolijs Žirjakovs.

Kaspars Dancis: apnika pelnīt priekš citiem(3)

Kaspars Dancis nu jau aptuveni gadu ir start up uzņēmējs jeb jaunas nebijušas idejas attīstītājs, un ir viens no Riga Tech Hub dibinātājiem. Pirms tam gandrīz 5 gadus strādājis Alcatel-Lucent meitasuzņēmumā Genesys, kur bijis gan zvanu centru programmatūras izstrādes vadītājs, gan piedalījies citos projektos. Patlaban viņš kopā ar domubiedriem strādā pie sava produkta, ko jau nākamgad visi Mac lietotāji varēs iepazīt kā CoBook, kā, aktīvi sekojot latvijas informāciju tehnoloģiju uzņēmēju videi, kļuvis par vienu no pirmajiem deviņiem Riga Tech Hub biedriem.

Londonas "Silīcija ielejas" mikroversija Rīgā(1)

Jau nedēļu Rīgā darbojas Riga Tech Hub (RTH) - kārtējais Latvijas informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmēju mēģinājums izlauzties starptautiskā uzņēmējdarbības vidē. Oficiāli tā durvis paredzēts vērt tikai janvārī, kad būs izremontētas telpas, bet uzņēmēji jau strādā. Uzņēmējs Kaspars Dancis norāda, ka Latvijā IT uzņēmēji viens otru puslīdz zina, taču RTH ir veids, kā citam citu atbalstīt, kā arī iegūt informāciju par nozares jaunumiem operatīvāk nekā strādājot savrupus.

Latvijas un Lietuvas premjeri apmeklēs Visaginas AES

Piektdien, 25.novembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dosies uz Lietuvu, lai, tiekoties ar Lietuvas Ministru prezidentu Andrju Kubiļu, piedalītos Lietuvas un Latvijas sadarbības pārskata prezentācijā un apmeklētu Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības laukumu, un iepazītos ar AES būvniecības progresu.

Ādažos čipsus ražo jau 40 gadus(1)

Sāļo uzkodu ražošana, kas aizsāka arī čipsu ražošanu, Ādažu kolhozā sākās jau pirms 40 gadiem un turpinās līdz šim brīdim, atzīmē sāļo uzkodu ražotājs Latfood.

Ar Latvijā izstrādātu duālās degvielas automašīnu uzpildes iekārtu uzvar starptautiskā konkursā(2)

Latvijas start up uzņēmums Hygen, kas darbojas alternatīvās enerģētikas sfērā, ar unikālu, mājsaimniecībās izmantojamu, duālās degvielas (dabasgāzes un benzīna) automašīnu uzpildes iekārtu un infrastruktūras risinājumu šī koncepta realizācijai uzvarējis starptautiskā konkursā Global Clean Tech Idea Competition Izraēlā. Uzvara uzņēmumam ļauj piedalīties Global Clean Tech Open pasākumā Sanhosē, Silīcija ielejā, ASV un sacensties ar vēl 20 finālistiem, prezentējot savu projektu 2500 cilvēku plašai nozares speciālistu un investoru auditorijai.

Latvijas pārtikas ražotāji piedalās vērienīgā izstādē Ķīnā

Pekinā, galvaspilsētas finanšu rajonā, Ķīnas Pasaules tirdzniecības centrā notiek viena no nozīmīgākajām pārtikas nozares izstādēm Ķīnas Starptautiskā pārtikas produktu izstāde 2011. Tajā pirmo reizi pārstāvēts ap 100 pārtikas preču plašs pārtikas preču paraugu klāsts no uzņēmumiem Pure Chocolate, Jaunalko, Latvijas Balzams, NP Foods,_ Vinnis un Gamma A_.