Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošana

Apgalvojumi par Palink maksātnespēju ir absurdi

Veikalu IKI un Cento pārstāvošais uzņēmums Palink noraida apgalvojumus par tā maksātnespēju kā apsurdus, norādot, ka maksātnespējas pieteikumā norādītie apgalvojumi ir neatbilst patiesībai.

Straujuma: Ražos arī mazie © DIENA(8)

„Ja arī turpmāk pareizi virzīsim lauksaimniecības politiku, ražot varēs ne tikai lielās, bet arī vidējās un mazās lauku saimniecības,” tiekoties ar Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvjiem trešdien, 16.novembrī solīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma

Latvijā norisināsies Tehniskās jaunrades dienas

Piecu Latvijas pilsētu - Rīgas, Cēsu, Rēzeknes, Jelgavas un Liepājas jaunieši Tehniskās jaunrades dienu ietvaros tiks mudināti atklāt jaunus talantus - konstruēt robotus, veidot milzu ziepju burbuļus, uzburt šķīdumu varavīksni, būvēt laivas, radīt elektrību, testēt spageti tiltu izturību un citus.

Notiks ikgadējā tehnoloģiju un instrumentu izstāde

No 24. līdz 26.novembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā kokrūpniecības iekārtu, tehnoloģiju un instrumentu izstāde Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2011.

Prasa Iki veikalu operatora Palink maksātnespēju(7)

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa vērtēs veikalu tīklu Iki un Cento operatora Palink maksātspēju. Tiesas pārstāve Elīna Zača sacīja, ka tiesa šonedēļ ierosinājusi Palink maksātnespējas lietu, ko paredzēts izskatīt pirmdien, 28.novembrī, plkst.16.

Izsniegto būvatļauju skaits aug, riski būvniecības attīstībai saglabājas

Šī gada 3. ceturksnī būvniecības apjomi pieauga par 15% salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, bet gada griezumā pieaugums isasniedz pat 20%. Būvatļauju skaits turpināja pieaugt un 3. ceturksnī izsniegto būvatļauju skaits palielinājās ne tikai nedzīvojamām, bet arī dzīvojamām, galvenokārt viendzīvokļa mājām. No nedzīvojamām ēkām straujāks būvatļauju skaita pieaugumus ir ražošanas ēku un noliktavu būvniecībā, ka arī viesnīcām.

Strašuna: Eksporta apjomu izaugsme 3.ceturksnī sarukusi

Šā gada 3. ceturksnī preču eksporta fizisko apjomu gada izaugsme sarukusi no 17.8% iepriekšējā ceturksnī līdz 8.6% šajā. Faktiskajās cenās eksporta pieauguma palēnināšanās bija mazāka - no 33% uz 23%. "Tas nozīmē, ka, neskatoties uz pasaules izejvielu cenu kritumu salīdzinājumā ar 2.ceturksni, Latvijas eksporta cenas, visticamāk, turpinājušas augt," secina Swedbank galvenā ekonomiste Lija Strašuna.

airBaltic Training uzsāk Bombardier Q400 kursus(3)

airBaltic Training šogad sāk piedāvāt jaunu apmācību kursu ārējiem klientiem - Bombardier Q400 tipa kvalifikāciju pilotiem. Dažādās airBaltic Training programmās šogad apmācīti jau gandrīz 3000 speciālisti no teju 30 valstīm.

Jaunajām uzņēmējām palīdzēs mentores

Kopš otrdienas, 15. novembra, darbu sāk Eiropas Komisijas izveidotais jaunais Eiropas Mentoru tīkls uzņēmējām, kas radīts lai veicinātu sieviešu līdzdalību uzņēmējdarbībā.

Rīgas piena kombināta un Valmieras piena apvienošana ir divu trīs mēnešu jautājums(12)

"Esam panākuši principiālu vienošanos ar Valmieras pienu par uzņēmumu apvienošanu," intervijā Dienai atklāj Krievijas piena nozares akcionārs, Rīgas piena kombināta (RPK) akciju kontrolpaketes turētājs Andrejs Beshmeļņickis. Darījums varētu notikt divu trīs mēnešu laikā un tādejādi tiktu radīts Latvijā lielākais, bet Baltijā piektais lielākais piena pārstrādes uzņēmums.

TurKebab paplašina darbību ārpus Latvijas, plāno piedāvāt franšīzes sistēmu(21)

Pagājušo trešdien, 9.novembrī, Tallinā atklāta pirmā TurKebab kebabu ēstuve ārpus Latvijas. Jaunatvērtā ēstuve atrodas Tallinas centrā. Tā ik dienas spēj apkalpot vairākus simtus kebabu cienītājus, un saviem klientiem piedāvā 40 sēdvietas"Tallinā, līdzīgi kā citās valstīs, ir plaši pārstāvētas starptautiskās ātrās ēdināšanas ķēdes kā McDonalds vai Hesburger, bet īstu turku kebabu ēstuves atrodas nepopulārās vietās.

Veido jauniešu priekšstatu par lauksaimniecību kā modernu nozari(1)

Lai vairotu jauniešu interesi par lauksaimniecību un veidotu priekšstatu par to kā modernu, izaicinājumiem pilnu un tehnoloģiski augsti attīstītu nozari, Latvijas lauksaimnieku organizācijas iesaista bērnus, jauniešus un topošos lauksaimniekus izglītojošās aktivitātēs.