Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ražošana

Cēsu alus atkal aicina ikvienu radīt skārdeņu dizainu(7)

Cēsu alus uzsācis kampaņu, kuras ietvaros patērētāji var piedalīties alus Cēsu Premium tēla izveidē, radot 1000 eiro vērtu alus skārdenes dizainu, kas tikšot nodots ražošanā un jau šogad būs tirdzniecībā, ziņo uzņēmums.

Strautiņš: Dažiem krīzes otrais vilnis jau garām, citiem vēl tuvojas(2)

Tieši brīžos, kad bailes par krīzes otro vilni sasniedz kulmināciju, kāda no svarīgākajām ekonomikas nozarēm atnes ziņu, kas ir kā lecīgs izaicinājums prātīgu ļaužu sniegtajiem drūmajiem pareģojumiem, rūpniecības produkcijas pieaugumu komentē DNB bankas ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Iedzīvotāji priekšroku dod vietējai pārtikai(2)

Cilvēki Latvijā pārtikas tirgū priekšroku dod vietējo ražotāju produkcijai, atzīstot to par kvalitatīvu un garšīgu, liecina Pontus Dati veiktā iedzīvotāju ekspress aptauja. Tāpat atklājies, ka īpašu vērību izcelsmes vietai pirkšanas lēmuma izdarīšanā iedzīvotāji piešķir, iegādājoties gaļas izstrādājumus.

Būs pieejams Kohēzijas fonda atbalsts dalīto atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstībai

Lai veicinātu dalītas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstību Latvijā, otrdien, 3.janvārī, valdība akceptēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto priekšlikumu īstenot papildus trīs projektu iesniegumu atlases kārtas Kohēzijas fonda (KF) finansējuma saņemšanai, atbalstot  atkritumu, tai skaitā bīstamo atkritumu, otrreizēju izmantošanu.

Straujuma: Neredzu iespējas atjaunot cukura ražošanu Latvijā(41)

"Ekonomiski tas ir visai problemātiski", tā par iespējām atjaunot cukura nozari Latvijā Latvijas Radio sacīja Zemkopības ministre Laimdota Straujuma. "Zemkopības ministrija nenoliedz nevienu iniciatīvu, bet investoriem ir jāsaprot, ka valsts atbalsta nebūs." Šobrīd ministre neredzot iespējas pirkt kvotas no citām valstīm, taču, lai par to būtu pilnīga pārliecība, šobrīd tiek gaidīts skaidrojums no Eiropas Komisijas. L. Straujuma atzīst, ka cukura nozares reforma Eiropas Savienībā nebija veiksmīga, bet uzsver, ka Latvijā lēmumu pieņēma paši uzņēmēji, saņemot pietiekoši lielas kompensācijas. 

Igauņu energouzņēmums strauji iekaro Latvijas tirgu(3)

Elektroenerģijas tirdzniecības uzņēmums SIA Enefit, kas ir Baltijas lielākā elektroenerģijas ražotāja AS Eesti Energia meitasuzņēmums, aizvadītajā gadā Latvijā palielināja klientu skaitu par 150 procentiem, sasniedzot 15% lielu Latvijas atvērtā elektroenerģijas tirgus daļu.

Lattelekom ir Baltijas lielākais TV operators(1)

Lattelecom ar aptuveni 230 000 televīzijas pakalpojumu abonentiem kļuvis par Baltijā lielāko televīzijas pakalpojumu sniedzēju. Tikmēr Lietuvas lielākajam TV operatoram TEO ir ap 147 100 abonentu, bet Igaunijas operatoram Elion - ap 134 600 abonentu.

Pavasarī par 5%-7% augs biļešu cena autobusos un vilcienos(7)

Nākamgad pasažieru pārvadājumiem dotācijas tiks samazinātas par pieciem miljoniem latu, līdz ar to ir paredzēta biļešu cenu paaugstināšana par 5%-7% starppilsētu autobusu satiksmē un dzelzceļa iekšzemes satiksmē, saka Autotransporta direkcijas (ATD) vadītājs Normunds Narvaišs.

Latvijas ceļu būvētājs: Jaunajiem vilcieniem paredzētā nauda jāiegulda ceļos(17)

Latvijas Ceļu būvētājs uzskata, ka valsts pašlaik nevar atļauties veikt pasažieru vilcienu iepirkumu, situācijā, kad nav skaidrība par to, kāda daļa no ieguldītajiem līdzekļiem dos ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībai, un iepirkuma procedūras likumība nav pietiekami skaidra. Tā vietā pēc biedrības domām bez īpašiem riskiem būtu iespēja kaut daļēji atrisināt kritiski samilzušo situāciju ceļu nozarē.