Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Laima palielina konkurētspēju, iepērkot cukuru Baltkrievijā

NP Foods realizējis pirmo 3,2 tonnu apjoma eksporta partiju uz Kaļiņingradu Krievijā ar saldumu produkciju, kas izgatavota, izmantojot cukuru, kas iepirkts ārpus ES - Baltkrievijā.

Eksportētas konfektes Asorti, konfektes ar Rīgas melnā balzama pildījumu un cepumi ar Laimas zīmolu.

"Konkrētais risinājums ir piemērs ierēdņu un uzņēmēju spējai rast ekonomikai un uzņēmējdarbībai labvēlīgus risinājumus. NP Foods grupas uzņēmumi ar flagmani Laima kā vadošo jau pērn eksportā uz Krieviju sasniedza pirms krīzes apjomu un Kaļiņingradas apgabalā pat palielināja par 5%.

Izvērst eksporta darbību traucē konkurētspējas samazinājums, ko rada dārgais ES zonā pirktais cukurs.

Šī gada sākumā uzņēmums Zemkopības ministrijā prezentēja eksporta palielināšanas iespējas ārpus ES, ja rastos iespēja samazināt cukura cenu. Kopdarbībā izstrādājām uzskaites un kontroles mehānismus un saņēmām atļauju iepirkt cukuru arī ārpus ES," stāsta NP Foods valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Izmantojot iespēju, ko rada VID Muitas pārvaldes izsniegtā atļauja, iepirktas pirmās 40 tonnas cukura no Baltkrievijas.

Sagatavota un nosūtīta testa produkciju arī uz Uzbekistānu un Azerbaidžānu. Testam uz šiem tirgiem nosūtīta klasisko karameļu Bārbele, Piparmētra, Starts un Teātris produkcija. Karamelēs ir lielāks cukura īpatsvars, tāpēc līdz šim šajos tirgos konkurēt bija praktiski neiespējami.

"Fragmentāri eksportējām uz Azerbaidžānu arī līdz šim, bet Uzbekistāna būs jauns tirgus. Uzņēmums plāno karameļu produkciju piedāvāt arī Ķīnas tirgum. Potenciāls balstās arī tradīcijā - šajās valstīs jaunlaulātajiem jādāvina karameles, veidojot saldo ceļu kopdzīvei. Šī tradīcija sakņojas tautu vēsturē un tiek rūpīgi kopta, tā veidojot arī papildus pieprasījumu tirgū," skaidro eksporta direktore Ieva Jonsone.

Kopumā NP Foods eksportē uz 27 pasaules valstīm.  Eksporta īpatsvars ir 42% no kopējās saražotās produkcijas apjoma. 2011. gadā kopumā eksporta pieaugums bija 25%, uz ES valstīm - 48%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses