Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Zagorskis: Būvniecība atguvusies

Būvniecības nozares kopējais veikums 2012. gada pirmajos trīs mēnešos sastādījis 123,6 miljonus latu, kas ir par 32 miljoniem latu vairāk nekā atbilstošā periodā gadu iepriekš. Šāds rezultāts vērtējams kā pozitīvi neitrāls, ar pozitīvu nākotnes perspektīvas prognozi.

Praktiski visi būvniecības segmenti, izņemot dzīvojamās mājas un tiltu un tuneļu būvniecību, uzrāda augšupejošu līkni. Tomēr jāņem vērā, ka periods, pret kuru salīdzinām, ir 2011. gada 1. ceturksnis, kurā nozare uzrādīja viszemāko būvniecības apjomu pēdējo sešu gadu laikā.

Vislielākais būvniecības un remontdarbu pieaugums salīdzinājumā ar pagājušā gada atbilstošo periodu bija administratīvo ēku kā arī mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību ēku būvniecībā – attiecīgi pieaugot par 194,6% un 114,9%.

Tomēr kopējā būvniecības apjomā šie segmenti sastāda tikai 12,9 miljonus latu (~10% īpatsvars) un vērtējams kā atsevišķu projektu ietekme nevis segmenta izaugsme kopumā. Tam seko ielu un ceļu būvniecības sektora pieaugums, kas sastādījis 109,4% un ir viens no nozīmīgākajiem būvniecības nozares segmentiem.

Šis ir pozitīvs signāls nozarei kopumā, īpaši ievērojot, ka aktīvākais periods šajā segmentā ir pavasara-rudens periods.

Kritums saglabājies divos segmentos – tiltu un tuneļu būvniecībā par 60,8%, ko, visticamāk, ietekmējuši pārtrauktie darbi Dienvidu tilta projektā, kā arī dzīvojamo māju būvniecībā – par 18,5%, ko, savukārt, ietekmē aizvien ļoti zemais privātā sektora pieprasījums pēc būvniecības pakalpojumiem. Šeit būtiskas pārmaiņas nav gaidāmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses