Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Latvijas WoodCon uzsāk koka konstrukciju angāru ražošanu

Koka kopņu konstrukciju ražotājs SIA WoodCon paplašina savu darbību, piedāvājot klientiem standarta un nestandarta angāra tipa uzbūves, informē uzņēmuma projektu vadītājs Mārtiņš Kaļinka.

"Koka karkasu konstruktīvais risinājums ir ļoti piemērots angāra tipa konstrukcijām, kur konstrukcija veido arī sienu konstrukciju. Salīdzinājumā ar citiem nesošā profila materiāliem koks ir ievērojami lētāks un projekta izmaiņu gadījumā to vieglāk pielāgot izmaiņām, kas prasa daudz mazākas izmaksas nekā citu nesošo materiālu gadījumos.

Piemēram, aizstājot metāla konstrukcijas ar koka kopnēm, konstrukcijai paredzētās izmaksas iespējams samazināt vismaz par 15 %. Pie šāda konstruktīvā risinājuma iespējams būvēt angārus līdz 35m platumam bez papildus atbalstiem telpas iekšpusē," teikts uzņēmuma skaidrojumā par jauno produktu.

"Mūsdienās vērojams iesakņojies uzskats, ka koka konstrukciju risinājumi galvenokārt tiek izmantoti privātmāju risinājumos, kuros jumta konstrukciju laidumi nepārsniedz 10 m, tomēr pateicoties mūsdienu tehnoloģiskajam ražošanas procesam, ir iespējams saražot izturīgu liela laiduma koka konstrukciju, kas atbilst visiem būvniecības standartiem. Šāda tipa konstrukcijas ražošanas un montāžas izmaksas ir zemākas par biežāk izmantotajām metāla konstrukcijām", norāda SIA WoodCon valdes priekšsēdētājs Raitis Freimanis.

Uzņēmums ir viens no dažiem vietējiem koka kopņu ražotājiem Latvijā, kas ir ieguvis tiesības marķēt savu produktu ar CE zīmi, kas apliecina saražotās produkcijas atbilstību augstākajiem Eiropas kvalitātes standartiem.

Projektēšana tiek veikta ar zviedru inženieru kompānijas CSCE izstrādātu programmatūru - TrussCon/Roofcon, kuras izmantošana būtiski samazina projekta izstrādes termiņus, bet ražošanā tiek izmantota Wolf System virsmas prese un augstas kvalitātes kokmateriāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses