Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijā ieradies Ziemeļeiropas ieguves industrijas milzis

Rīgas Brīvostas, Krievu salā KS Terminālā pagājušajā nedēļā pirmo reizi ieradies 205 metrus garš kravas kuģis Yeoman Bank ar 33 000 tonnu granītu šķembu, tā iezīmējot vadošās Ziemeļeiropas inerto būvmateriālu un cementa ražošanas uzņēmums Aggregate Industries UK Ltd, meitas uzņēmuma Yeoman Latvia darbības uzsākšanu Latvijā.

"Yeoman Bank kuģis ir jauns izaicinājums Rīgas ostai, jo tā izmēri ievērojami pārsniedz Rīgā ienākošo vidusmēra granīta šķembu kravu apjomu. Uzņēmumam ir nopietni ilgtermiņa plāni Latvijā un Baltijā, un tuvāko gadu laikā šeit tiks izveidots ilgtspējīgs uzņēmums ar patstāvīgām kravu bāzēm," uzsver Aggregate Industries Lielbritānijas, Ziemeļu un Baltijas valstu nodaļas direktors Olivers Pačs.

Yeoman Bank ir viens no pieciem Aggregate Industries rīcībā esošajiem pašizkrāvēj kravas kuģiem. Kuģa garums sasniedz 205 metrus, kas izmēra ziņā pielīdzināms diviem futbola laukumiem. Lielās kravas apjoma dēļ, Rīgā nav iespējams izkraut vienā reizē, tādēļ viena daļa kravas tiek izkrauta vienā dienā Krievu salas KS Terminālā, bet otra kravas daļa nākamajā dienā Rīgas Centrālajā terminālā.

Yeoman Bank spēj pārvadāt 37 000 tonnu lielas kravas, ievērojami pārsniedzot Rīgā ienākošo granīta šķembu vidusmēra kravu apjomu, kas svārstās no 5000 - 10 000 tonnām. Rīgā ienākošā granīta šķembu krava ir līdzvērtīga 1300 kravas mašīnu kravām.

"Aizvadīto piecu gadu laikā Aggregate Industries ārējo tirgu nodaļa jau piegādājusi granīta šķembas SIA M-2, a/s Latvijas Dzelzceļš, a/s A.C.B.un citiem ceļu būves uzņēmumiem, kas tās izmanto Eiropas nozīmes ceļa būves projektos un infrastruktūras izveidē.

Dibinot meitas uzņēmumu Latvijā, mēs vēlamies uzlabot klientu servisa kvalitāti, reaģējot uz specifiskām klientu vajadzībām, vienlaikus esot tuvāk saviem prioritārajiem noieta tirgiem. Tuvākā gada laikā plānojam Rīgā pārkraut vairāk nekā 200 000 tonnu granīta šķembu, tā kļūstot par vieniem no lielākajiem piegādātājiem Baltijas valstīs," lēmumu pamato Yeoman Latvia valdes priekšsēdētājs Zigmārs Puikevics.

Yeoman Latvia ir Latvijā nodibināts uzņēmums, kura mērķis ir apkalpot klientus Baltijas reģionā un Krievijā. Uzņēmums pilnībā pieder Lielbritānijā bāzētam uzņēmumam Aggregate Industries, kurš savukārt ir daļa no Šveices pildvielu un cementa ražošanas kompānijas Holcim Group.

Uzņēmuma gada kapacitāte, granīta šķembu ražošanā pārsniedz 11,5 miljonu tonnu, lielākie izrakumu karjeri atrodas Skotijā un Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses