Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -1 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Karstā laika ēdienkarte

Maija beigās šogad valda īsts karstuma koncentrāts, kad cept un vārīt ir pēdējais, ko gribētos darīt. Tomēr jāēd ir, tāpēc olu mēnesi noslēgsim ar vieglām, vēsām un ātri pagatavojamām receptēm – viena piemērota veselīgām brokastīm vai launagam, otra baudāma jebkurā diennakts laikā un ir ļoti atspirdzinoša.

Veselīgais šķīvis

Garšīgas un olbaltumvielām bagātas (siera bumba!) brokastis vai launags. Piemērota ēdienreize sportiskam cilvēkam, kurš burratas un avokado tauku procentus viegli notērēs fiziskās aktivitātēs.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes (ieskaitot olu vārīšanu un sparģeļu blanšēšanu)

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: 1 personai

 

Sastāvdaļas:

  • 1 ola ½ avokado
  • 1 burratas siera bumba
  • pāris ķirštomātiņu
  • pāris sparģeļu
  • bazilika pesto
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Ja otru avokado pusīti grib saglabāt citai ēdienreizei, kauliņu atstāj mīkstumā un griezuma vietā pārsmērē ar olīveļļu. Liek ledusskapī. Šādi avokado nesamelnēs.

 

Pagatavošana:

1. Olu izvāra pusmīkstu, apmēram piecas minūtes. Atdzesē, noloba, sagriež ceturtdaļās.

2. Sparģeļiem nogriež cietos galus, pašus sagriež trīs daļās un blanšē jeb apvāra verdošā ūdenī pusotru minūti, tad karsto nolej un uzreiz aplej ar ļoti aukstu ūdeni. Mazliet patur, tad ūdeni nolej.

3. Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, pusīti sagriež šķēlītēs.

4. Šķīvī kārto avokado šķēlītes smukā vēdeklītī, blakus liek ķirštomātiņu pusītes, olu ceturtdaļas, blanšētos sparģeļus un vidū iesēdina arī burratas bumbu. Pārkaisa sāli un piparus, pārpilina ar bazilika pesto.


Spirdzinošs deserts piecās minūtēs!

Kāds nu kuram blenderis, un kā uzvedas olbaltums, bet apmēram piecās minūtēs sambuks (tā dēvē šo desertu, kas gatavots no olas baltuma) būs gatavs! Svarīgi ir ņemt saldētas, nevis svaigas ogas, jo no saldētām būs ledainais efekts. Vēl svarīgi, lai saldētās ogas būtu veselas, nevis jau blendētas un tad sasaldētas, pretējā gadījumā blenderim varētu būt grūtības.

Pagatavošanas laiks: 5 minūtes

Sarežģītības pakāpe: vienkārši

Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • ap 300 g saldētu ogu – man bija upenes, bet var zemenes, avenes utt.
  • 50 g pūdercukura
  • 1 olas baltums

Ja kaut kādu iemeslu dēļ deserts tik labi nesakuļas un sanāk šķidrāks, nekas – var ēst kā atspirdzinošu saldo auksto zupu, jo garšo tik un tā labi!

 

Pagatavošana:

1. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā.

2. Kuļ, līdz gatavs! Jo jaudīgāks blenderis, jo ātrāk ies.

3. Deserts ir gatavs, kad trauku var apgriezt gaisā otrādi un nekas nepil ārā.

4. Var pasniegt vienkārši deserta trauciņos kā saldējumu, var ar aukstu pienu kā debesmannu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Un balvu saņem...

Spēlmaņu nakts kaislības reizi gadā uzsit augstāko vilni – pagājušās sezonas laureātu vārdus atklās sestdien Valmieras teātrī.

Pēda nācijas pašapziņai

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss (42) pēc valsts svētkiem aicina mazāk koncentrēties uz to, cik zaļa zāle ir aiz sētas, un vairāk rūpēties pašiem par savu vidi. Gan ...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata