Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ādažu čipsi ražošanai šogad stādīs kartupeļus 430 ha platībā

AS Latfood Agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš informē, ka šogad _Ādažu čipsi _ražošanai sadarbībā ar Latvijas zemnieku saimniecībām ar kartupeļiem plānots apstādīt aptuveni 430 hektārus.

I.Krūmiņš norāda, ka šogad apstādītā platība būs līdzīga kā pērn, kad novāktās kartupeļu ražas daudzums pilnībā nodrošināja ražošanai nepieciešamo izejmateriālu.

Kartupeļu audzēšanā Latfood Agroserviss sadarbosies ar līdzšinējiem partneriem, kā arī, iespējams ar vienu vai divām jaunām zemnieku saimniecībām.

"Šobrīd ar līdzšinējiem un, iespējams, atsevišķiem jauniem partneriem norisinās pārrunas par turpmāko sadarbību un nosacījumiem. Savukārt aprīlī, līdzīgi kā citus gadus, līgumi jau būs noslēgti. Nemainīgi, ka līdz šim, AS Latfood produkcijas ražošanai izmantos tikai un vienīgi Latvijā audzētus kartupeļus. Šogad plānojam apstādīt līdzīgu kartupeļu platību kā pērn," stāsta Latfood Agroservisa direktors Ilgvars Krūmiņš.

Latfood ražotie kartupeļu čipsi tiek ražoti tikai no Latvijā speciāli audzētiem kartupeļiem, ko nodrošina apmēram 20 Latvijas zemnieku saimniecības, ar kurām uzņēmums sadarbojas jau vairāk nekā 10 gadus. Latfood Agroserviss nodrošina aptuveni 25% no kopējās kartupeļu ražas, ko izmanto Ādažu čipsi ražošanā.

AS Latfood ir lielākais kartupeļu čipsu un sāļo uzkodu ražotājs Latvijā. Uzņēmuma produkcija ar preču zīmi Taffel tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Kazahstānu, Kaļiņingradu, Krieviju, Lielbritāniju, Gruziju, savukārt Azerbaidžānā Latvijas čipsi nopērkami ar Ādažu čipsi zīmolu.

Ādažu čipsiem ir piešķirta Zaļā karotīte, kas apliecina, ka produkta izcelsme ir pilnībā izsekojama un ka produkts ražots no augstas kvalitātes vietējām izejvielām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses