Zinātnieki sliecas uzskatīt, ka ticamāka ir pirmā atbilde. Jau pirms desmit gadiem veiktā pētījumā tika noskaidrots, ka šokolādes forma patiešām spēj ietekmēt garšas sajūtu. Un apaļīgam našķim šajā ziņā esot lielas priekšrocības, jo tas labāk kūst mutē un šokolādes tekstūra šķiet gludāka.
Formas nozīmi pirms diviem gadiem apstiprināja arī žurnālā British Food Journal publicēts pētījums, kurā tika noskaidrots, ka apaļa šokolāde šķiet saldāka, kamēr kantaina – rūgtāka. Bristoles Universitātes profesors Pīters Barhems to skaidroja ar atklājumu, ka ovālās formas dēļ mēlei vienlaikus pieskaras lielāks šokolādes laukums, tāpēc molekulas ātrāk iedarbojas uz garšas kārpiņām.
Garšas sajūtu ietekmē arī ārējie faktori, jo ražotāji uz bērnu auditoriju vērstajām šokolādes olām mēdz pievienot papildu smaržu, kas kopā ar garšu raisa smadzenēs pastiprinātu apmierinātības sajūtu.