Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olas

Speciālistu skaidrojums par olu vērtību veselīgas pārtikas grozā

Ola ir burtiski iekapsulēts ne tikai olbaltumvielu, bet arī makro un mikroelementu avots! Tai ir jāatbilst visām prasībām, lai attīstītu cāli līdz izšķilšanās brīdim. Ideāls līdzsvars un barības vielu daudzveidība, kā arī olu augstā sagremojamība un salīdzinoši pieņemamā cena ir izvirzījušas tās uzmanības centrā. Turklāt ne tikai Lieldienās, bet arī plānojot ikdienas veselīgas pārtikas grozu.

Tas trakais olu laiks jeb 10 olu labie darbi

Ja, ieejot lielveikala pārtikas nodaļā, uz centrālās salas sakrautas kārbas ar olām, pat kalendārā neskatoties ir skaidrs — klāt Lieldienas! Tāpēc gluži pamatots ir jautājums: kā tad galu galā ir ar to olu ēšanu — kaitēs vai nekaitēs veselībai?

Karalim Čārlzam III mests ar olām

Lielbritānijas karalis Čārlzs III un karaliene konsorte Kamilla trešdien par mata tiesu izvairījušies no olām, ar kurām tika mests viņu Jorkas vizītes laikā, vēsta britu mediji.

Knifi olu vārīšanā, lobīšanā un svaiguma noteikšanā

Kopš bērnības esmu dzirdējusi – lai novārītas olas būtu vieglāk nolobīt, tās pēc vārīšanas uzreiz jāliek ledusaukstā ūdenī. Tomēr tagad esmu izmēģinājusi dažādus variantus un pēc savas pieredzes secinājusi – lobīšanai ar ūdens aukstumu nav sakara. Olas ledusaukstā ūdenī ir jāliek tādēļ, lai tās dabūtu tieši tādā mīkstumā, kādu vēlaties. Ja pēc vārīšanas tās atstāsit karstajā ūdenī, tās turpinās gatavoties un būs cietākas, nekā vēlējāties.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide