Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Jāņu naktī turiet acis vaļā!

Sildieties, jāņubērni!

Pirms dažiem gadiem SestDiena ieteica latviešiem dažas viņu tradicionālās pozas, lai papardēs iegājušajiem nebūtu ilgi jālauza galva, kā darīt, jo Jāņu nakts ir īsa. Atgādinām populārā­kās.

Poza Jāņabērni – pagalvī liek jāņusiera rituli, par lubrikantu izmanto alu, intīmās vietas vispirms appušķo ar jāņuzālēm, vainadziņu cenšas saglabāt līdz nākamajiem Jāņiem, ja vien tas iespējams. Poza Visa laba Jāņu zāle – pirms mīlēšanās saelpojas tā pavairāk zāli un pēc tam mēģina atcerēties, ko tad darījuši. Poza Papardes zieds – indiešu lotosa pozas latvie­šu variants: viens apsēžas pēc iespējas neiespēja­mākā pozā, otrs mēģina atrast, kur viņam tagad ir tā meklētākā vieta. Poza Savu ērci nedzird – nolū­ko to partneri, kurš ir tiktāl sasvinējies, ka vairs nefilmē notiekošo, un apstrādā viņu, kur vien tiec klāt. Poza Lakstīgala – partneri ielien biezā krūmā un savas izdarības pavada līksmiem izsaucie­niem, uzbudinot pārējos jāņabērnus. Poza Indrā­nu oši – nav ieteicama partneriem, kuriem ir liela gadu starpība. Poza Purva bridējs – partneri mēģina savienot attiecību veidošanu ar alkohola lietošanu, šī poza īpaši ieteicama sievietēm, kurām ir neizskaidrojama vilkme uz puišiem alko­holiķiem.

Šodien dažas no tāgada pozām (piemēram, poza Rīkojums Nr. 2 – jāņabērns ar spējām neat­bilstošām seksuālās dominances pretenzijām, saņēmis pārējo līgotāju atteikumu, paķer degošu pagali no ugunskura un izdzenā savu kompāniju, pēc tam mēģina to papildināt ar šaubīgiem līgotājiem no pavisam svešas kompānijas, un, ja tas neizdodas, atkal mēģina kļūt mīļš) savu poli­tisko aktualitāti jau zaudējušas. Toties modē nākušas pāris citas, piemēram, poza OIKu, manu lielu OIKu – tautudēls nosper no kopgalda lielāko desas luņķi, piesien sev klāt un iet ar tautumeitu papardēs, kur mēģina darīties, it kā tā nebūtu blēdība. Ja no papardēm atskan tautumeitas sauciens: "OIKu’ tev ir liels!", blēdība izdevusies. Tā kā tuvojas vēlēšanas, diemžēl nevar izslēgt iespēju, ka populāra būs arī poza Es no skapja iznākdams – aiziet papardēs ar ozollapu vainagu, iznāk laukā ar Georga lentīti. Tāpēc Jāņu naktī turiet acis vaļā!

Žurnāla SestDiena 22. - 28. jūnija numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Ir jāsvin! Man patīk cilvēku vēlēšanās radoši iesaistīties svētku veidošanā, saka diriģents Māris Sirmais.

DABA. Krāj markas, skaiti putnus, vēro mākoņus. Mākoņi saka priekšā laika prognozi, un to vērošana var kļūt par ļoti interesantu nodarbi – atliek tikai vērst skatienu augšup.

PASAULĒ. Trampa aizspogulija. ASV prezidents Donalds Tramps īsā laikā ir pamatīgi sabojājis attiecības ar tuvākajiem sabiedrotajiem un nostājies pret liberālo pasaules kārtību, kas ar amerikāņu rokām tika izveidota pēc Otrā pasaules kara.

LATVIJAI VAJAG. Jāņus. Jāņos ir jādaudzina Jāņi. Taču šī vārda nēsātāju Latvijā kļūst aizvien mazāk. Vai mums būs ko daudzināt pēc 100 gadiem?

TRADĪCIJAS. Dziedot dzimstam un augam. Pērkona spēriens no daudzbalsu mēlēm burtis­ki izlauzās. Acu priekšā no zemes dzīlēm kā filmās un vulkāna izvirdumos šķitās izaugam Gaismas pils. Bet pūtvējiņš pūta un aizpūta kaut kur tālāk jūrā, prom no visa, kas nav mana pašlepnuma cienīgs.

CEĻOJUMS LAIKĀ UN TELPĀ. Sekss ar dabu. Vasaras pilnbriedā jo īpaši varam sajust dabas mežonīgo un juteklisko spēku, kurā cilvēka sīkais "es" izkūst, lai pēc kaislas atdošanās tālāk nevis ietu, bet lidotu. Daba ir dzīva tik ļoti, ka reizēm šī sastapšanās pāraug nekontrolējamā labsajūtā, ko vasaras saulgriežu laikā tieši un nepārprotami gribas salīdzināt ar seksu.

Kā arī ŠONEDĒĻ, PRIEKŠĀ, AKTUĀLS VIEDOKLIS, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, NEDĒĻAS KULTŪRIZKLAIDES DEVA, KINO, ZIRNIS ĒD, SestDienas VAKARIŅAS, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, ANEKDOTES un SMALKĀS APRINDAS.

Top komentāri

sabiedrisks fui
s
Poza ''Zirnis, nenotikušais humorists'' - pavadīt Jāņu nakti divatā ar Klavu (datora klaviatūru), sacerot kārtējo apšaubāmas kvalitātes raksteli, kurš acīmredzami top vietas aizpildīšanai.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata