Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nepateiktais

Es tevi mīlu... No sirds atvainojos... Man jūsu pietrūks... Gribu tevi satikt...Ko gan gada beigās vēl var pateikt tādu, kas nav teikts visu gadu? Visu iepriekš minēto un vēl vairāk. Ne velti gadumijā vēlam cits citam laimi, prieku un visu to labāko. Pat ja tam ne vienmēr spējam atrast vēl nebijušus vārdu salikumus, būtībā jau katru gadu arvien no jauna gribam pateikt vienu un to pašu: cilvēki mums apkārt un tieši tu man esi svarīgs!

Arī šogad pasaulē mainījušās varas un līderi, draudīgi vicināti (un diemžēl arī likti lietā) ieroči, bijuši nemieri un izlīgumi, laikapstākļi un dabas parādības atgādinājušas par klimata pārmaiņām, sevi pieteikuši skandāli, zinātne tikusi vēl vienu pat ne soli, bet lēcienu tālāk un esam bijuši liecinieki nesavtīgai labdarībai.

Jā, arī pandēmija nekur nav pazudusi, daļai sabiedrības varbūt liekot mācīties dzīvot pavisam citādi, daļai pieņemt līdz šim atgrūstās tehnoloģiju iespējas, bet vēl citiem – pārvērtēt visu iepriekš pašu par sevi saprotamo. Vai trīs lietas labas lietas un trešajā gadā beidzot izdosies daudzās kovidmutācijas savaldīt? Neizbēgami ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē tas ir un paliks viens no svarīgākajiem jautājumiem un problēmām, ko risināt arī nākamgad.

Taču, lai nu kā, – gads atkal un no jauna noslēdzies. Katrs no mums noteikti ir iepazinies ar kādu vēl nesatiktu cilvēku, no kāda bijis jāatvadās pavisam, kāds nācis pasaulē pilnīgi no jauna. Gads ir bijis patiesi balts no abiem galiem un pa vidu ļoti, ļoti zaļš. Ko gan lai vēl tur piebilst?

Atliek tikai novēlēt, lai mēs, atskatoties un pārdomājot katrs savus gada cilvēkus, notikumus, prieka un skumju brīžus, spētu pateikt visu vēl nepateikto. Gan sev, gan citiem. Gan šajā, gan nākamajā gadā. Lai nepietrūkst iedvesmas darīt un turpināt, lai nezūd interese par lielo un skaisto, lai no sirds spējam mīlēt, dot, apbrīnot un mācīties no citu sasniegtā! Lai ikdienas rūpēs nepazūd mazi prieka brīži, lai pamanām cilvēkus sev apkārt un nepazaudējam tiešām svarīgo!

Un tad jau pēc gada atkal varēsim atskatīties un teikt: jā, viens interesants gads aizvadīts un priekšā atkal jauns...

Lai mums visiem izcils tas 2022.!

 

Šīs SestDienas, 30. decembra  – 6. janvāra numurā lasiet:

SestDienas SALONS. Līdz aprīlim visi izslimos. Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska par to, kad varēsim dzīvot bez maskām un bez sertifikātiem, ko zaudē agresīvs pacients, un par to, kas ir bīstamāks par kovidu.

FOKUSĀ. Gads kosmosa zīmē. Pandēmija arī 2021. gadā neļāva atslābt, taču, neskatoties uz tās diktētajiem ierobežojumiem, dzīve ritēja savu gaitu: nerima lielvaru cīņas, notika militāri apvērsumi, beidzās pasaulē ietekmīgu politiķu valdīšanas laiks, bet par klimata pārmaiņām atgādināja postošas un netipiskas dabas katastrofas. Un bez tā visa – šis gads vēl arī pavēris jaudīgu lappusi kosmosa izpētē.

LAIKAPSTĀKĻI. Beidzot balts no abiem galiem. Pēdējos gados jau bija piemirsies, kas ir īsta ziema, balti Ziemassvētki un piesniguši, neizbraucami ceļi. Šis gads to atgādināja, turklāt gluži kā skolas grāmatā – beidzot tas bija balts no abiem galiem un pa vidu zaļš.

LAIKA MAŠĪNA. Tas notika Vecgada vakarā. Tuvojoties Vecgada vakaram, SestDiena atskatās uz dažiem interesantiem 31. decembra notikumiem.

PASAULĒ. Padomju impērijas dzīvās ēnas. Nupat apritēja 30. gadadiena, kopš oficiāli beidza pastāvēt viena no divām aukstā kara perioda superlielvarām – PSRS. Padomju impērijas krahs radīja arī iespaidīga mēroga ģeopolitiskās turbulences, kuras jūtamas vēl šodien, tostarp arī tāpēc, ka neatrisināta palikusi ne viena vien PSRS sabrukuma radītā problēma.

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, SMALKĀS APRINDAS un ANEKDOTES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata