Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsalkušie

Abas puses bija izsalkušas – treneris Luka Banki pēc izaicinājumiem, savukārt Latvijas izlase pēc panākumiem. Pamatojot skaistās uzvaras un mūsu basketbolistu iekļūšanu labāko pieciniekā, SestDienai saka bijušais Latvijas basketbola izlases treneris Kārlis Muižnieks.

Laikam jau šāds "izsalkums" mums visiem ik pa laikam ir ļoti vajadzīgs. Un ne tikai lai sajustu uzvaras garšu un motivāciju turpināt, bet arī – un varbūt pat vairāk! – lai atgādinātu sev, ka citu gaidas un vērtējums ne vienmēr skaidri ataino patieso situāciju un parāda mūsu spējas un varēšanu. Tā "uzlēkšana augstāk par savu dibenu" un pārkāpšana citu noteiktajiem rāmjiem, sasniedzot kaut ko vairāk, kaut ko plašāk, jau patiesībā tepat mūsos sēž. Jautājums, cik tai noticam un vai vispār spējam paši to pamanīt.

Ritot Ukrainas kara otrajam gadam, man ne reizi vien šādi pat bijis jādomā par brīvprātīgajiem, kas uzņēmušies palīdzības koordināciju, vāc ziedojumus un paši ziedo savu brīvo laiku, lai palīdzētu sasniegt mērķus, kas ir daudz lielāki par viņiem pašiem. Un, protams, te jārunā ne tikai par palīdzību Ukrainai. Ir vēl arī citas lielas un skaistas lietas, ko līdzcilvēkiem ar apbrīnojamu entuziasmu un ticību izdevies sasniegt un panākt. Jo arī viņi ir pozitīvā ziņā izsalkuši – pēc labākas vides apkārt, pēc nākotnes, no kuras nav bail, pēc miera savās mājās un pasaulē. Kāds jau var teikt, ka tie ir pārāk lieli un cēli lozungi, bet reizēm tikai tādu izvirzīšana ļauj izveidot un arī veiksmīgi ritināt uz priekšu to ikdienas darbu riteni, no kā tās lielās lietas sastāv.

Iespējams pat, ka tikai šāds "izsalkums" vispār ļauj kam attīstīties un augt.

Pēc kā "izsalkuši" esat jūs?

 

Šīs nedēļas, 15.-21. septembra, žurnālā SestDiena lasiet:

 

TUVPLĀNĀ. Īstais vīrs pareizajā laikā

Latvijas basketbola valstsvienība pēc neatkarības atgūšanas itāļu speciālista Lukas Banki vadībā ar izcīnīto piekto vietu Pasaules kausā ir guvusi lielu panākumu. Kā un kāpēc tas izdevās, un cik liela loma tajā ir trenerim?

 

PASAULĒ. Vai Indija mainīs savu vārdu?

Indijā nule kā notikušās G20 valstu līderu sanāksmes laikā plašu uzmanību piesaistīja fakts, ka Indijas premjerministrs Narendra Modi savas delegācijas priekšā novietoja nevis plāksnīti ar vārdu Indija, bet gan citviet mazāk zināmo valsts nosaukumu Bharata. Tas jau ir raisījis spekulācijas, ka Indija varētu atteikties no sava līdzšinējā galvenā nosaukuma. Pie kādām sekām tas var novest, un kāda kopumā ir valstu pieredze, mainot to nosaukumus?

 

FOKUSĀ UKRAINA. Pretuzbrukuma mīnu lauki

Nu jau labu laiku notiek Ukrainas daudz apspriestais un iepriekš ilgi gaidītais pretuzbrukums. Kas izrādījušies tā vājie punkti, kas – stiprās puses, un kādas solās būt perspektīvas un nākotnes taktika?

 

CILVĒKS = VALSTS. Brīvprātīgie darītāji

Latvijā brīvprātīgā darba veicēju netrūkst, bet neviena vien organizācija atzīst, ka traucē nesakārtotie likumi. Kur „caurumi” ir vislielākie, kas tiek darīts lietas labā, lai tos aizlāpītu? Un galu galā – kāpēc vispār cilvēki kļūst par brīvprātīgajiem?

 

SestDienas SALONS. Laima pie Laimas pulksteņa

Kinorežisore Laima Žurgina brīdi pirms 80 gadu jubilejas par Paula kautrīgumu, muļķu perināšanu un par to, kuri jāliek ministros

 

LAIKA MAŠĪNA. Avārija prasa pirmo aviopasažiera dzīvību

Pirms 115 gadiem, nogāžoties brāļu Raitu konstruētajai lidmašīnai Wright Flyer, gāja bojā amerikāņu armijas leitnants Tomass Selfridžs. Viņš tādējādi kļuva par pirmo aviopasažieri, kas zaudējis dzīvību, avarējot lidaparātam

 

IZPĒTĪTS. Sešu rokasspiedienu teorija darbojas

Matemātiķi izskaitļojuši, ka arī mūsu apdzīvotajā pasaulē patiešām iespējams sasniegt jebkuru vajadzīgo cilvēku ar sešu citu personu starpniecību

 

Kā arī ŠONEDĒĻ, ZVAIGŽŅOTĀ NEDĒĻA, KULTŪRIZKLAIDES DEVA, SestDienas VAKARIŅAS, KINO, ZIRNIS ĒD, IZPĒTĪTS, MĪKLA, HOROSKOPI, SMALKĀS APRINDAS un ANEKDOTES.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Televizoru pilna kapsēta un dīķis ar 20 vannām

Aprīļa pēdējā nedēļas nogalē visā Latvijā tūkstošiem tīras vides mīļotāju atkal pulcēsies Lielajā talkā, lai kopīgiem spēkiem savestu kārtībā tuvējo apkārtni, bet ne viens vien dosies talkot arī uz ...

Baltija nav NATO ķirzakas aste

Atvaļinātais vēstnieks Gints Jegermanis par jaunās ārlietu ministres lielāko izaicinājumu, stratēģisko kļūdu pēc "valodas referenduma" un par to, cik ilgi pastāvēs Krievijas draudi.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata