Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Rudens sākuma sveiciens

Sveiciens septembra vidū ar mazliet neparastākiem salātiem, kas ļoti varētu iepriecināt dārzeņu fanus, un visai parastu kruasānu, kas pildīts ar garneļu un olu salātiem, avokado un kraukšķīgām ledussalātu lapām!

Ziedkāpostu "rīsi" ar dārzeņiem

Izcili salātiņi, kurus paņemt līdzi kastītē, – neparastā sastāvdaļa te ir tā dēvētie ziedkāpostu "rīsi", kas patiesībā ir vienkārši sīki sasmalcināts un olīveļļā mazliet pasautēts ziedkāposts. Bet iesaku pamēģināt, jo šādi "rīsi" ir izcila salātu bāze

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes

Daudzums: 2 porcijas

Sarežģītības pakāpe: viegli

Sastāvdaļas:

  • ½ paliela ziedkāposta
  • kvalitatīva olīveļļa
  • ½ nelielas paprikas
  • 2 svaigi lauku gurķi
  • 1 dzeltens (drīkst citu krāsu), neliels tomāts
  • 1 selerijas kāts sauja sīki sakapātu diļļu un pētersīļu (vai citu zaļumu)
  • sāls un pipari pēc garšas
  • mazliet ābolu etiķa

Pagatavošana:

1. Ziedkāpostu sasmalcina virtuves kombainā vai sarīvē uz rupjās rīves.

2. Katliņā ielej mazliet eļļas (1–2 ēd. k.), pieber ziedkāpostus un tos sautē uz mazas uguns aptuveni septiņas minūtes zem vāka (lai kārtīgi izsautējas), ik pa brīdim apmaisot. Pieber sāli pēc garšas un atstāj atdzesēties.

3. Visus dārzeņus ļoti sīki sagriež, zaļumus sakapā.

4. Ziedkāpostu "rīsus" ber salātu bļodā, pievieno sagrieztos dārzeņus un zaļumus, visu samaisa. Pielej mazlietiņ ābolu etiķa, pieber sāli un piparus pēc garšas, kā arī vēl kādu šļuku kvalitatīvas olīveļļas. Samaisa, un gatavs!

Ziedkāpostu "rīsus" droši var pagatavot arī uzreiz vairāk un pāris dienu glabāt ledusskapī, izmantojot kā bāzi dažādiem salātiem.

 

Kruasāns ar garneļu salātiem un avokado

Protams, var jau cept kruasānu pats, bet es nopirku, turklāt lielveikalā. Nekādas vainas! Toties pildījumā šoreiz visādi labumi, kas gardēžiem vareni patīk, un, ja vēlas, pildījumu var vēl papildināt ar citām tīkamām sastāvdaļām.

Pagatavošanas laiks: 10 minūtes

Daudzums: 1 porcija

Sarežģītības pakāpe: nekā grūta

Sastāvdaļas:

  • 2 sviesta kruasāni
  • sauja atkausētu garneļu
  • 1 vārīta ola
  • 2 ēd. k. graudainā biezpiena
  • 1 ēd. k. labas majonēzes
  • sīki sakapātas dilles
  • mazliet citrona sulas
  • sāls pēc garšas
  • 1 neliels avokado
  • ledussalātu lapas vai citas kraukšķīgas salātlapas

Avokado var arī sīki sakapāt un iemaisīt garneļu salātos.

Pagatavošana:

1. Garneles ber bļodā, pievieno graudaino biezpienu, majonēzi, dilles, sarīvētu vārīto olu, sāli pēc garšas un mazlietiņ citrona sulas. Samaisa un liek līdzņemamajā kastītē. Līdzi ņem arī avokado, salātlapas un kruasānu.

2. Kruasānu pārgriež plakaniski uz pusēm. Uz apakšējās puses kārto šķēlītēs sagrieztu avokado, kādu šķēlīti atstājot virsiņai.

3. Uz avokado liek kraukšķīgas salātlapu strēmeles un pa virsu devīgi garneļu salātus. Virs tiem vēl pa avokado šķēlītei. Pārpilina mazliet citrona sulas (ja ir pie rokas).

4. Uzliek virsū augšējo kruasāna pusi un laimīgs kož!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli


Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata